Tahminci isim Konya’da bol yağış için tarih verdi

Konya’da yeni hafta için tahminler yapıldı, sıcaklık 17 dereceye kadar çıkacak. Peki kış bitti mi, yağış bekleniyor mu? Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir, “15 Şubat sonrası yağışlı ve aksiyonlu günlerin verileri geliyor.” dedi.

Tahminci isim Konya’da bol yağış için tarih verdi

Konya ve bölgesi kurak bir kış geçiriyor. Uzmanlardan yağış bekleyenleri üzen tahminler geldi, yeni hafta bahar havasında geçecek. Sıcaklık değerleri kış ortasında 17 dereceye kadar yükselecek.

Peki kış bitti mi, yağış bekleniyor mu? Cevabı, Konya’ya dair hava tahminleriyle bilinen Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir verdi.

Yağışlı günler için tarih veren Demir, “Kış bitmedi sadece her şey olumsuz ilerliyor. Şubat ilk 15 günde böyle olumsuz devam edecek. Önümüzdeki hafta Bahar var. 15 Şubat sonrası ise yağışlı ve aksiyonlu günlerin verileri geliyor. Şubat ayı Konya'mız için bol yağışlı geçmeye aday. Vade yaklaşınca ne kadarı kar ne kadarı yağmur bilgi vereceğim.” dedi.

3 İLÇEDE YAĞIŞ YOK

Demir ayrıca, "9 Şubat için yağmur beklentisi Konya'mızda devam ediyor. Akdeniz'den dar bir alanda atak olacağı için son güne kadar değişim devam edecektir. Son gelen verilerde güzel bir yağış geçişi kuzeybatı bölgemiz; Hadim, Taşkent ve Güneysınır hariç etkili olması bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.