Tarım Bakanı Pakdemirli: Konya’da deniyoruz, tüm ülkeye yayacağız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 yıldır Konya’da denedikleri gelir koruma sigortasını, 2023’ten itibaren tüm Türkiye’ye yayacaklarını söyledi.

Tarım Bakanı Pakdemirli: Konya’da deniyoruz, tüm ülkeye yayacağız

Bir dizi ziyaret için Zonguldak'a giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir otelde tarım orman sektörü değerlendirme toplantısına katıldı. 

"GELİR KORUMA SİGORTASI NEDİR?"

Amerika ve bazı batı ülkelerinde hayata geçirilen Gelir Koruma Sigortası hakkında bilgiler aktaran Bekir Pakdemirli, "Gelir koruma sigortası ülkemizde olmayan bir konudur. Amerika’daki tarımsal sigortaların yüzde 85’i gelir koruma üzerine yapılır. Gelir koruma şudur. Bir poliçe satın alıyorsunuz o poliçede diyor ki ‘Çiftçi Bekir Bey yüz dönüm tarlasını eker. Şu kadar buğday alır. Onun altında eğer bir şey oluşursa aradaki fark bu poliçe ile ödenir.’

Böyle bir sisteme doğru da başta stratejik ürünlerde ondan sonra diğer ürünlerde geçiyor olmamız lazım. Amerika ve bazı Batılı ülkeler buna geçmiş durumda.

Bunu da biz iki senedir Konya’da deniyoruz. 2023’ten itibaren tüm ülkeye yayıyor olacağız. Birde bu işlerin bir adım daha ötesi var. Sözleşmeli üretim. Alıcı ile satıcının veya alıcı ile üreticinin bir araya geldiği doğru yapılandırılmış bir sistem. Pancarda var, patateste, domateste var. Bunu daha yaygınlaştırmak mevzuat eksikliklerini gidermek son derece önemli olur diye düşünüyorum" dedi.

bekir-pakdemirli.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.