Tarım Bakanlığı'nda alım fiyatı beklenen sektörün sorunları konuşuldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında ayçiçeği sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Konyalı ayçiçeği üreticisi fiyatların 20 Ağustos’ta açıklanmasını bekliyor. Ramazan Erkoyuncu, “Toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tarım Bakanlığı'nda alım fiyatı beklenen sektörün sorunları konuşuldu

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da 38 bin 873 kilometrekare yüzölçümünün yüzde 47’si tarım arazisi olarak kullanılıyor. Konya Ovası’ndaki ayçiçeğine çiftçiler tarafından rağbet her yıl artıyor.

Peki 2023 ayçiçeği fiyatı belli oldu mu, fiyatlar ne zaman açıklanacak? Konyalı ayçiçeği üreticisi fiyatların 20 Ağustos’ta açıklanmasını bekliyor.

KRİTİK TOPLANTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı başkanlığında ayçiçeği sektör toplantısı yapıldı, sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıya PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu da katıldı.

Ramazan Erkoyuncu şunları söyledi:

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı başkanlığında, bakan yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Gümen, Dr. Ahmet Bağcı ve ilgili tarafların katıldığı Ayçiçeği sektör toplantısına iştirak ettik. Şeker, tarım ve sanayisinde birlikte yürüttüğümüz ve olumlu sonuçlar aldığımız istişare toplantılarına atıfta bulunan Sayın bakanımız benzer bir istişare sürecini ayçiçeği üreticilerinin ve sektörün sorunlarının masaya yatırıldığı bu toplantı ile başlattıklarını ifade etti. Toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyor, başta Sayın bakanımız olmak üzere katkı veren heyete teşekkürlerimi arz ediyorum”

tarim-bakanliginda-alim-fiyati-beklenen-sektorun-sorunlari-konusuldu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.