Altın 5757.798
BIST 11007.37
Dolar 42.4981
Euro 49.5017
Sterlin 56.6892

Tavırlarıyla Türkiye’nin konuştuğu hakim Ramazan Dündar Konya’ya atandı

Diyarbakır’da büyük yankı uyandıran Narin Güran cinayeti davasına bakan Hâkim Ramazan Dündar, HSK Kararnamesi ile Konya’ya atandı. Dündar’ın duruşmalardaki tutumu ve yargılama sürecindeki dikkat çeken tavırları, uzun süre konuşulmuştu.

Tavırlarıyla Türkiye’nin konuştuğu hakim Ramazan Dündar Konya’ya atandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi doğrultusunda, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Dündar’ın görev yeri değiştirildi. Dündar, tartışmalı Narin Güran cinayeti davasında sergilediği dikkat çekici duruşuyla tanınmıştı. Kararname ile Dündar, Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.

DAVANIN SEYRİNE YÖN VEREN TUTUMUYLA TANINDI

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos 2023’te Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmuş, 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı. Soruşturma sonunda aile bireyleri tutuklanmış ve dava kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yargılama sürecine damga vuran isimlerden biri de Mahkeme Başkanı Ramazan Dündar oldu.

Dündar; taraflar arasında gerilimin yükseldiği anlarda kürsüden inip müdahale etti, avukatlara yönelik net uyarılarıyla dikkat çekti. Ayrıca, engelli tanıklara yaklaşımı, dava atmosferinde empatiyi ve adalet dengesini korumadaki hassasiyetiyle öne çıktı.

tavirlariyla-turkiyenin-konustugu-hakim-ramazan-dundar-konyaya-atandi.webp

CÜBBESİNİ ÇIKARIP SANIKTAN GERÇEKLERİ İSTEDİ

Nevzat Bahtiyar’ın sorgusu sırasında cübbesini çıkarıp kürsüden inen Dündar, sanıktan sakin bir tonla sadece gerçekleri söylemesini istedi. Duruşmada birçok kez ortamın gerilmesine rağmen soğukkanlılığını koruyan Dündar, “Gerçeği öğrenmek için buradayız” diyerek davaya yönelik yaklaşımıyla takdir topladı.

2024/10/31/itirafci-nevzat-bahtiyar-narinin-cesedini-gomdugu-yeri-gosterdi.webp

KONYA'YA ATANDI

HSK’nın 2025 yılı kararname listesine göre Ramazan Dündar, Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Atamanın rutin görev değişikliği kapsamında yapıldığı öğrenildi. Ancak Narin Güran davasında oynadığı rol, bu tayini gündemde tuttu.

RAMAZAN DÜNDAR KİMDİR?

1989 doğumlu Ramazan Dündar, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Meslek hayatına 2013 yılında Kastamonu’da hâkim olarak başladı. 2018 yılında, yatağa bağımlı 79 yaşındaki bir mağdurun evine giderek ifadesini bizzat almasıyla adından söz ettirdi.

tavirlariyla-turkiyenin-konustugu-hakim-ramazan-dundar-konyaya-atandi.jpg

Diyarbakır’da Sulh Ceza Hâkimliği ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Dündar, mesleki tutumu, adalete yaklaşımı ve duruşmalarda gösterdiği empatiyle dikkat çeken bir isim haline geldi.

İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.