TEKNOFEST'te Konya başarısı

TEKNOFEST İstanbul'a katılan Konyalı öğrenciler ödüllerle dödü

TEKNOFEST'te Konya başarısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından organize edilen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali TEKNOFEST İstanbul, 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Organizasyon kapsamında düzenlenen yarışmalarda Konya'dan Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Selçuklu Yüksel Bahadır Bilim Sanat Merkezi öğrencileri hazırladıkları projeler ile önemli dereceler alarak ödüle layık bulundu.

İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında Akkutu isimli projeleriyle Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Birinciliğini elde etti. Selçuklu Yüksel Bahadır Bilim Sanat Merkezi öğrencileri de Temel Seviye Su Altı Sistemleri Yarışmasında Türkiye Beşinciliği, İstanbul’un Fethi 1453 isimli projeleriyle de jüri özel ödülünü kazandı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğ'nden yapılan aaçıklamada öğrenciler elde ettikleri bu önemli başarılardan dolayı tebrik edildi. Açıklamada ''onlara rehberlik eden öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize de teşekkür ediyoruz'' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.