Termometreler tavan yapacak, Konya yeni bir rekor kırabilir

Türkiye’nin büyük bölümünde olduğu gibi Konya’da da aşırı sıcak hava etkisini gösteriyor. Yarın ve Perşembe günü için kritik uyarı geldi, termometrelerin tavan yapacağı saatlerde dışarıya çıkılmaması istendi. İşte gün gün ilçe ilçe Konya tahminleri.

Termometreler tavan yapacak, Konya yeni bir rekor kırabilir

Konya ve ilçeleri, yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Çocuklar, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlılar başta olmak üzere güneşin etkili olduğu saatlerde dışarıya çıkılmaması isteniyor.

Meteorolojinin son tahminlerine göre; Konya’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları etkisini artırarak Çarşamba (26 Temmuz 2023) ve Perşembe (27 Temmuz 2023) günleri mevsim normallerinin 6-10 derece üzerine çıkacak.

KONYA YENİ SICAKLIK REKORU KIRABİLİR

Konya’da uzun yıllar ortalamasına bakıldığında bugüne kadar raporlanan en yüksek sıcaklık 40,6 derece. Önümüzdeki 2 gün beklenen değerler, yeni bir rekoru getirebilir.

DIŞARI ÇIKMAYIN

Güneş çarpmasına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere vatandaşlardan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları isteniyor.

termometreler-tavan-yapacak-konya-yeni-bir-rekor-kirabilir-004.jpg

HAFTA SONU SERİN OLACAK

Meteoroloji, kritik 2 günün ardından hafta sonunda hava sıcaklıklarının bölge genelinde mevsim normalleri civarına, hatta altına inebileceğini duyurdu.

KONYA’DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu şöyle:

termometreler-tavan-yapacak-konya-yeni-bir-rekor-kirabilir.jpgtermometreler-tavan-yapacak-konya-yeni-bir-rekor-kirabilir-001.jpgtermometreler-tavan-yapacak-konya-yeni-bir-rekor-kirabilir-002.jpgtermometreler-tavan-yapacak-konya-yeni-bir-rekor-kirabilir-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.