TİMAV Başkanı Öksüz’den, Cübbeli Ahmet Hoca’ya cevap

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, “Çocuklarınızı imam hatip lisesine ve ilahiyata göndereceğinize düz okullara gönderin.” diyen Cübbeli Ahmet Hoca’ya cevap verdi.

TİMAV Başkanı Öksüz’den, Cübbeli Ahmet Hoca’ya cevap

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca imam hatip liselerine ilişkin tartışmalara yol açan ifadeler kullandı. Cübbeli Ahmet Hoca, "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" dedi. Ahmet Hakan'ın "Aaa niye?" diye şaşkınlıkla sorması üzerine Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi:

"DAHA AZ HASARLA ÇIKARLAR"

"Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkarlar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara İlahiyat'ta hoca..."

 

TİMAV’DAN CEVAP

Açıklamalara cevap, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz’den geldi. Öksüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bütün vatandaşlarımıza söylüyorum: Çocuklarınızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gönül rahatlığı ile İmam Hatip Okullarına gönderebilirsiniz. Zira İmam Hatip Okulları, sahih din eğitiminin kalesi olmuş okullardır.” ifadelerini kullandı.

timav-baskani-oksuzden-cubbeli-ahmet-hocaya-cevap.jpg

 

 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.