TMO’dan Konya’daki buğday hırsızlığına ilişkin açıklama

Konya’nın Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kiralanan depodan buğday hırsızlığı gerçekleşti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmada 5 şüpheli yakalandı. Zanlılardan biri tutuklandı, 4’ü serbest bırakıldı.

TMO’dan Konya’daki buğday hırsızlığına ilişkin açıklama

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya’da buğday hırsızlığı yaşandı. Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından kiralanan depodan bir miktar buğday hırsızlığı gerçekleşti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hırsızlığın fark edilmesinin ardından TMO Konya Başmüdürlüğünce soruşturma başlatıldı, olay Çumra Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildi.

5 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yapılan çalışmada hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen 5 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı, 4’ü adli kontrolle serbest bırakıldı.

TMO’DAN AÇIKLAMA

TMO konuya ilişkin açıklama yaptı, şu ifadelere yer verildi:

“Konya'nın Çumra ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kiralanan depodan buğday hırsızlığıyla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Üreticilerimiz 2023 yılı hububat alım kampanyası döneminde TMO'ya yoğun bir teveccüh göstermiş olup kurumumuzca 12 milyon tonun üzerinde ürün alımı gerçekleştirilerek tüm zamanların en yüksek alımına ulaşılmıştır. Özellikle Konya gibi hububat üretiminin yoğun olduğu illerimizde, Kurumumuza arz edilen tüm ürünlerin alınabilmesi amacıyla mevcut TMO depoları ve lisanslı depolara ek 3.şahıslardan da depo kiralanarak alım kapasitemiz artırılmıştır.

Çumra'da alımların tamamlanmasına müteakip gerekli tüm tedbirler alınarak kiralık depolar mühürlemek suretiyle kapatılmış, ürün sigorta kapsamına alınmış ve 7/24 saat esasına göre özel güvenlik ekibi görevlendirilmiştir.

TMO'nun ülke genelinde alım yaptığı tüm depolarda uyguladığı gibi Çumra'da da depo ve stoklar belirli periyotlarla ilgili TMO personelince kalite yönüyle kontrol edilmiştir. Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir.

Bunun üzerine Konya Başmüdürlüğümüzce konu ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirilerek adli soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığımızca da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir.

Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına almıştır. Bunlardan 1 kişi halen tutuklu, 4 kişi adli kontrole tabidir.

Konuya ilişkin Kurumumuz müfettişlerinin ve Cumhuriyet Başsavcılığının kapsamlı inceleme ve soruşturması devam etmekte olup süreç titizlikle takip edilmektedir”

tmodan-konyadaki-bugday-hirsizligina-iliskin-aciklama.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.