TOKİ, Konya’nın bir ilçesinde şehit ailesi ve gazileri ev sahibi yapacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Konya’da şehit ailesi ve gaziler için 3 konutu, uygun fiyatlarla satışa çıkardı. Başvurular 25 Temmuz 2022 tarihinde başlayacak. İşte TOKİ Akören başvuru şartları ve diğer tüm detaylar.

TOKİ, Konya’nın bir ilçesinde şehit ailesi ve gazileri ev sahibi yapacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede, Konya’nın Akören ilçesinde devam eden 3. Etap 219 adet konut projesi kapsamında şehit ailesi ve gaziler için 3 yeni konut üretildi.

TOKİ AKÖREN BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Sadece şehit ailesi ile harp ve vazife malullerinin başvurularının kabul edileceği konutlar 2+1 şeklinde inşa edildi. Başvurular 25-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvuru sırasında bedel talep edilmeyecek. Başvurular, T.C. Ziraat Bankası A.Ş’nin sadece Temerküz Şubesine yapılabilecek.

TOKİ AKÖREN KURA ÇEKİLİŞİ

TOKİ’nin Akören ilçesinde şehit ailesi ve gaziler için ürettiği konutlar için başvuru sayısının fazla olması durumunda kura çekilişi yapılacak. Kura tarihi 2 Ağustos 2022 olarak belirlendi.

toki-konyanin-bir-ilcesinde-sehit-ailesi-ve-gazileri-ev-sahibi-yapacak.jpg

TOKİ AKÖREN KONUT FİYATI VE ÖDEME PLANI

Söz konusu 2+1 konutlar için fiyatlar 38 bin 466 TL peşinat, bin 442 TL taksitten başlıyor.  

toki-konyanin-bir-ilcesinde-sehit-ailesi-ve-gazileri-ev-sahibi-yapacak-001.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde açıklandı:

1) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır. Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

2) Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

3) Konya ili sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor veya Konya il nüfusuna kayıtlı olma şartı aranacaktır.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.