Tüm Konya'yı etkisi altına alacak! Yağışlı hava dalgası batıdan Konya'ya giriş yaptı

Batı ve kuzeybatı kesimlerden şehre giriş yapan yağışlı hava dalgası tüm Konya'yı etkisi altına alacak. Meteoroloji'den yapılan yeni uyarıda kuvvetli kar yağışının çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Tüm Konya'yı etkisi altına alacak! Yağışlı hava dalgası batıdan Konya'ya giriş yaptı

Konya, özellikle çiftçilerin hasretle beklediği kar yağışına kavuşuyor. Sabah saatlerinden itibaren batı ve  kuzeybatı kesimlerden şehre giriş yapan yağışlı hava dalgasının önümüzdeki saatlerde tüm Konya'ya etkisi altına alması bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yeni uyarıda karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Karaman, Aksaray ve Niğde ile birlikte tüm Konya'yı etkisi altına almasının tahmin edildiği bildirildi. Kar yağışının bugün akşam saatlerinden çarşamba günü öğle saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli düşmesinin beklendiği kaydedildi. Şehirde kar kalınlığının 15-30 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor. 

SICAK GÜNLER GERİDE KALDI

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvet ve yer yer kuvvetli eseceği ön görülüyor.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklığı da mevsim normallerinin altına düşecek. Yetkililer önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel buzlanma ve don olaylarına karşı ilgilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.