Türk Yıldızları bugün Konya semalarında olacak

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, Konya semalarında gösteri uçuşu yapacak. Konya Bilim Festivali çerçevesinde gerçekleşecek gösteri, bugün saat 15.00’de başlayacak.

Türk Yıldızları bugün Konya semalarında olacak

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu akrobasi timi Türk Yıldızları, Konya semalarında gösteri uçuşuna hazırlanıyor.

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları’nın gösteri ve selamlama uçuşu, bugün (8 Ekim Cuma) saat 15.00'de gerçekleşecek.

BAŞKAN ALTAY DUYURDU

Gösteriye dair duyuruyu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptı. Sosyal medya hesabından “Hazırız” başlığıyla gösteriye dair görseli paylaşan Başkan Altay, Türk Yıldızları’nın Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen Konya Bilim Festivali kapsamında saat 15.00’de gösteri uçuşu yapacağını kaydetti.

turk-yildizlari-bugun-konya-semalarinda-olacak.jpg

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ NEREDE?

Türk Yıldızları'nın Konya semalarındaki gösterisi, Bilim Festivalinin gerçekleştirildiği Konya Bilim Merkezi'nden izlenebilecek.  

2021/04/07/turk-yildizlari-001.jpg

NEFESLERİ KESİYORLAR

Türk Yıldızları'nın akrotim dünyasına kazandırdığı ve başka bir ekibin yapamadığı hareketleri icra eden jetlerin gösterileri, dünya genelinde ilgiyle takip ediliyor. Türk halkının silahlı kuvvetlere olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini artırmak amacıyla kurulan timin gökyüzündeki dansı nefes kesiyor.

2021/04/07/turk-yildizlari.jpg

Saatte bin kilometre hızın üzerine çıkan ve aralarındaki mesafenin bir metreye kadar düştüğü uçaklar, bugün konuşlandığı Konya semalarını renklendirecek.

2021/06/23/turk-yildizlari-konya-semalarinda-gosteri-ucusu-yapacak-tarih-ve-saat-belli-oldu-002.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.