Türkiye turunda Konya’ya gelen Fransız turisti üzen manzara

Daha önce de Türkiye’ye gelen Fransız Frank Deverdun, 1ay boyunca yapacağı Türkiye turunda Konya’yı da ziyaret etti. Karapınar ilçesindeki meşhur Meke Gölü‘ne internette görerek gelen Deverdun, gölün son halini görünce üzüldüğünü belirtti.

Türkiye turunda Konya’ya gelen Fransız turisti üzen manzara

Türkiye turuna çıkan Fransız Frank Deverdun Karapınar İlçesinde Meke Gölü’nü ziyaret etti. 2 gün önce ülkemize gelen ve 1 ay boyunca ülkemizi gezecek olan Fransız turist Frank Deverdun Adana, Mersin gibi illeri gezdi.

Daha önce bir kaç sefer Türkiye ye geldiğini söyleyen Fransız Deverdun, ülkemizin doğal güzelliklerine adeta aşık olduğunu belirterek, buradaki eşsiz güzelliklerin dünyadaki bir çok yerinde bulunmadığını ve insanların çok samimi ve sıcakkanlı olduğunu ifade etti.

Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Deverdun, Konya, İstanbul, Antalya ve İzmir gibi şehirleri kiraladığı otomobil ile gezeceğini belirten Fransız mühendis Deverdun, Meke Gölü’nü internet üzerinden gördüğünü ve gezmek istediğini belirtti.

turkiye-turunda-konyaya-gelen-fransiz-turisti-uzen-manzara.jpeg

Ancak gölün bulunduğu duruma üzüldüğünü belirten Deverdun, “Gölün kuruması üzücü ancak göl hala ilgi çekiyor. Gölün kuruması karşısında neden bir şey yapılmadığını merak ediyorum. Tüm dünyada kuraklık ve susuzluk çok büyük bir problem. İnsanlar bu konuda önlemler alıp suları dikkatli kullanmalı ve bilinçlenmelidir.” dedi.

turkiye-turunda-konyaya-gelen-fransiz-turisti-uzen-manzara-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum