Türkiye’de şeker krizi var mı? Başkan Erkoyuncu net konuştu

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Türkiye’de bir şeker krizi olmadığını söyledi. Erkoyuncu, “800 bin ton kotaya ulaşacak Konya, Türkiye’nin şeker politikasına damga vuracak.” dedi.

Türkiye’de şeker krizi var mı? Başkan Erkoyuncu net konuştu

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsünde düzenlenen iftar programında habercilerle bir araya geldi.

İftar sonrası önemli açıklamalarda bulunan Erkoyuncu, Konya Şeker ailesinin, birlik ve beraberlik içinde ülkenin gıda devlerinden biri olarak güçlü bir şekilde geleceğe yürüdüğünü söyledi.

“ŞEKERDE KRİZ YOK”

Erkoyuncu, “Çok şükür olumsuz bir şey yok. Şeker fiyatları her ne kadar istediğimizin üstünde gerçekleşse de sonuçta emek verdik. Konya Şeker bu yıl kapasitesinin üzerinde bir pancar sözleşmesi gerçekleştirdi. Tarım Bakanlığı bize istediğimiz kadar şeker pancarı ekmemizi söyledi. Dolayısıyla bu yıl bize 50 bin ton şeker kapasitesi verecek. Kapasitemizi artıracağız. Türkiye'de şeker politikasına Konya olarak damga vuracağız. Gıdada Konya Şeker olarak bir markayız. Diğer birimlerle beraber çok iyi yerlerde olacağız. Tarım ve gıdaya dayalı yatırımları artıracağız. Ülkemizde tüm gözler gıdaya çevrildi. Gıda olmazsa olmazımız. Şu an şekerde de bir kriz yok.” diye konuştu.

“GIDADA MARKAYIZ”

Başkan Erkoyuncu, gıdada bir büyük marka haline geldiklerini belirterek, “Özellikle gıda grubunda büyüyeceğiz. Bunu seçilirken de söyledim. Bizim bildiğimiz bir yer vardır, tarım ve gıda. Bütün dünyada pandemi ve arkasından da Rusya-Ukrayna Savaşı şunu gösterdi; gıda bu dünyada insanoğlu için olmazsa olmaz bir sektördür. Onun için biz gıda bölümünde gelecekte çok iyi şeyler yapacağız” dedi.

KONYA ŞEKER FABRİKASI NE ZAMAN TAŞINACAK?

Başkan Ramazan Erkoyuncu Konya Şeker Fabrikasının taşınması sürecine de değinerek, “Fabrikamızın yeni yeri Altınekin ile Cihanbeyli arasında. Altınekin’in girişinden itibaren 15 km ileride. Taşınma belki bir sezon ertelenebilir. Ama bu iş gerçekleşecek. 2024 kampanyasını orada yapacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

turkiyede-seker-krizi-var-mi-baskan-erkoyuncu-net-konustu.jpg

“ENERJİDE DE SÖZ SAHİBİYİZ”

Konya Şeker’in enerjide de söz sahibi olduğunu vurgulayan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, şunları kaydetti:

“Enerjide Soma ve Kangal Termik Santralleri üretime devam ediyor. Bu iki kurumun da ödemeleri sürüyor. Yılbaşından sonra sözleşmemiz sona erdi. Serbest piyasaya göre satış yapmaya başladık. Tüm dünyada ve ülkemizde enerji fiyatları arttı. Serbest piyasa ekonomisi mantığıyla elektriği istediğimiz fiyata satarsak, borçların ödenmesi konusunda önemli adımlar atacağız. Soma’da sorunsuz şekilde borçlarımızı ödeyeceğiz. 120 milyon dolara yeni baca yapacağız. Her iki santralde de rehabilitasyon yapılacak. Bu biraz gecikecek. Taban fiyat uygulaması olmasaydı yeni yatırımlar bile yapabilirdik. 6 ay sonra geçici taban fiyat uygulaması sonlandırılırsa iki tesiste de rehabilitasyon yapılacak.”

“ÜNİVERSİTEDE KARMAŞA VAR”

Başkan Erkoyuncu, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’yle ilgili bir soru üzerine, “Üniversitede karmaşa var. Konya Şeker burayı vakfa bağışlamış. Biz yükümlülüğümüz olmamasına rağmen ihtiyaçlarının tamamını karşıladık. Ama şimdi sorunlar yaşanmaya başlandı ve bunun sesi çok çıktı. Çözümü konusuna bakıyoruz. Bir büyük sorun yaşanırsa soruyu soran arkadaşımızın da belirttiği gibi Selçuk Üniversitesi var. Geçiş olur mu, olmaz mı, değerlendirilir.” ifadelerini kullandı.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.