Türkiye’nin 500 büyüğü arasında Konya’dan 7 firma yer aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'nı sonuçlandırdı. Listede Konya’dan 7 firma yer aldı. Konya sıralamasının başındaki isim yükselişini sürdürerek yine şaşırtmadı.

Türkiye’nin 500 büyüğü arasında Konya’dan 7 firma yer aldı

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2022 sonuçlandı, Konya’dan 7 firma listeye girmeyi başardı.

İSO HAZIRLADI

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması’nın sonuçlarını İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

TÜPRAŞ LİDER

Araştırmaya göre, TÜPRAŞ üretimden satışlarda 418,4 milyar lirayla listede ilk sırayı alırken, 2021'de üçüncü sırada olan Star Rafineri 189,2 milyar lirayla ikinciliğe yükseldi. Geçen yıl ikinci sırada bulunan Ford Otomotiv ise 140,1 milyar liralık üretimden satışla 3'üncü oldu.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) 87,8 milyar liralık üretimden satışla 4'üncü sırada yer alırken, İAR'ı, 69,5 milyar lirayla Ereğli Demir ve Çelik, 66,9 milyar lirayla İskenderun Demir ve Çelik izledi. İAR ile Ereğli Demir ve Çelik'in ikişer basamak yükselmesi dikkat çekti.

Toyota Otomotiv 65,9 milyar lirayla 7'nci, Arçelik 64,1 milyar lirayla 8'inci, Oyak-Renault 62,7 milyar lirayla 9'uncu, Tofaş 59,8 milyar lirayla 10'uncu sırada yer aldı. Toyota 3 basamak birden gerilerken, Arçelik, Oyak-Renault ve Tofaş'ın sıralamadaki yeri değişmedi.

TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜĞÜ ARASINDA YER ALAN KONYA ŞİRKETLERİ

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında Konya’dan tam 7 sanayi kuruluşu yer aldı. Listenin ilk sırasında Konya Şeker yer aldı. Eti Alüminyum ikinci, AYD Otomotiv ise üçüncü sırada yer buldu.

Listedeki Konya sanayi kuruluşları ve bulundukları sıra şu şekilde:

63. Konya Şeker

139. Eti Alüminyum

176. AYD Otomotiv

291. Tümosan Motor ve Traktör Sanayi

322. Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi

361. Enka Süt

409. Ova Un

Listeye göre; Konya Şeker 1, AYD Otomotiv 8, Tümosan 202, Enka 65, Ova Un 74 basamak birden yükseldi.

turkiyenin-500-buyugu-arasinda-konyadan-7-firma-yer-aldi.jpg

KSO BAŞKANI BÜYÜKEĞEN, DEVLER LİSTESİNDE YER ALAN KONYALI FİRMALARI TEBRİK ETTİ

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik etti.

turkiyenin-500-buyugu-arasinda-konyadan-7-firma-yer-aldi.jpeg

Açıklamasında Konya’nın Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinin başında yer aldığını ifade eden Başkan Büyükeğen, “Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 7 firma ile temsil edilen Konya’mız, ekonomideki tüm zorlu şartlara rağmen bu yıl da listedeki yerini koruyarak 7 firma ile yer aldı. Bu yıl sanayi devlerinin bulunduğu listede Konya’mızdan; Konya Şeker, Eti Alüminyum, AYD Otomotiv, TÜMOSAN Motor, Panagro Tarım ve Hayvancılık, Enka Süt ve Ova Un firmalarımız yer almıştır. Üreterek şehrimizin ve ülkemizin gururu olan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

konya-sanayi-odasi-kso-baskani-mustafa-buyukegen.jpeg
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum