Türkiye’nin en başarılı bakanına “Sözde Konyalı” demek insafsızlıktır

Ahmet Hakan’ın bile başarısını ve efsanevi çalışkanlığını anlatmak için “Kara Murat” dediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Sözde Konyalı Bakan” diyen yerel bir gazetenin haberine tepki yağıyor.

Türkiye’nin en başarılı bakanına “Sözde Konyalı” demek insafsızlıktır

Konya tarihinde hiç görülmemiş kamu yatırımlarını adeta Konya’ya akıtan Konya Karapınarlı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Sözde Konyalı Bakan” yakıştırmasını yapan gazetenin, bakanı yermekten ziyade yerine başka bir ismi hazırlama görüntüsü vermesi niyetini ortaya koydu.

Mehmet Özhaseki’nin yardımcısı durumunda olan Refik Tuzcuoğlu ismini öne çıkaran gazete, olası bir kabine değişikliğine yeni isim hazırlama gayretine girmekle eleştirildi.

“BEN BAKANIMA SAHİP ÇIKARIM ARKADAŞ”

Öte yandan gazetenin bu haberine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden de eleştiri geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, yaptığı açıklama ile haberi eleştirdi. Akış açıklamasında, “Hakimiyet Gazetesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a yönelik ‘Sözde Konyalı Bakan’ söylemini şiddetle reddediyorum.

“GÖRMEYEN GÖZLER KÖR, DUYMAYAN KULAKLAR SAĞIRDIR”

Sayın Kurum’un şehrimiz için göstermiş olduğu gayreti görmeyen gözler kör, duymayan kulaklar sağırdır. Bugüne kadar şehrimiz için birçok hizmeti çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi başarmış kıymetli bir hemşerimizdir. Sadece şehrimize değil; basınımıza verdiği destek de ayrıca tüm basın emekçilerimiz tarafından aşikardır. Sayın bakanlarımız hakkında “özde değil sözde Konyalılar” demek tek kelime ile ifade etmek isterim ki insafsızlık olmuştur.

“ONLAR KONYA’MIZIN ÖZ EVLATLARIDIR”

Onlar Konya’mızın öz evlatlarıdır. Ayrıca böyle bir itham bence Kul hakkına da girmektir, bunu da belirtmek isterim. Bakanlarımızı Konya’nın öz evlatları olarak bağrımıza basacağımız yerde; bir başka hemşerimizi övmeye dayanak yapmak için ‘Bunlar Sözde Konyalılar’ demek vicdanla bağdaşmaz.

Ayrıca bu görüşü bir de tüm Konyalıların görüşü gibi yansıtmak; o da ayrı bir büyük hata olmuştur. Konya’yı övmek için yine Konya’yı yermeye gerek yoktur. Bunu Konya’nın bir alışkanlığı olmaktan da çıkarmak gereklidir.

Umarım gazetemizin kıymetli yöneticileri bu konuda bir açıklama getirir veya en azından bakanlarımızdan bir özür dilerler.” ifadelerine yer verdi.

mustafa-akis.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.