Türkiye’yi gezen Alman turistler Konya’da dünyanın nazar boncuğunda buluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen Meke Gölü yaz aylarında olduğu gibi sonbahar mevsiminde de yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Türkiye’yi gezen iki Alman çiftin yolları ünlü krater gölünde kesişti.

Türkiye’yi gezen Alman turistler Konya’da dünyanın nazar boncuğunda buluştu

Konya'nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı kurudu. Buna rağmen yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Meke Gölü, sonbahar mevsiminde de karavanları ile seyahat eden yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Almanya'dan karavanları ile yola çıkan ve birçok Avrupa ülkesini gezdikten sonra Türkiye'ye ulaşan Alman turistler İstanbul, Antalya, Nevşehir'den sonra Konya'ya geldi.

Patrica ve Joel Beler çifti, Gerhard ve Gabı Haller çifti ile Ulrıke ve Michael Scharrer çifti, Meke Gölünde mola verdi. Yürüyüş yapıp, gün batımını ve gün doğumunu izleyen turistler 2 gün boyunca burada kamp yaptı.

turkiyeyi-gezen-alman-turistler-konyada-dunyanin-nazar-boncugunda-bulustu.jpg

“DİĞER ALMAN ARKADAŞLARIMIZLA DA BURADA TANIŞTIK”

Türk misafirperverliğine hayran olduklarının altını çizen Alman çift Patrica ve Joel Beler, “1 buçuk yıl oldu ülkemizden ayrılalı. Birçok Avrupa ülkesini gezdik. Ülke çok güzel. Her yerde güzel karşılanıyoruz. İnsanları çok iyi. Bizi misafir ediyor ve yemeklerini paylaşıyor. Bu özellikteki insanları hiçbir Avrupa ülkesinde görmek mümkün değildir. Türkiye çok güzel, çok büyük bir ülke.

turkiyeyi-gezen-alman-turistler-konyada-dunyanin-nazar-boncugunda-bulustu-001.jpg

Meke Gölünü daha önce buraya gelen arkadaşlarımız anlatmıştı. Kurumuş olsa da gölde sakin bir 2 gün geçirdik. Diğer Alman arkadaşlarımızla da burada tanıştık. Göl kuru olsa da bizi çok etkiledi. Gölün oluşumu araştırdık ve bize ilginç geldi” dedi.

turkiyeyi-gezen-alman-turistler-konyada-dunyanin-nazar-boncugunda-bulustu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.