Tuz Gölü’nde eşsiz güzellik! Ziyaretçi akınına uğruyor

Konya, Ankara ve Aksaray sınırları içinde bulunan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor. Bunun yanında göl, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Gün batımı ve pembe renge bürünen göl ziyaretçi akınına uğruyor.

Tuz Gölü’nde eşsiz güzellik! Ziyaretçi akınına uğruyor

Konya, Ankara ve Aksaray sınırları içinde bulunan ve kapalı havza özelliği taşıyan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılıyor. Bunun yanında göl doğal güzelliğiyle de dikkat çekiyor.

ÇOK SAYIDA KUŞA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

İlkbahar ve yaz aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapan göl, çoğunlukla flamingoların konaklayıp kuluçkaladığı yer olması nedeniyle de halk tarafından 'flamingo cenneti' olarak biliniyor.

BEYAZ VE PEMBE BİR ARADA

Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı Tuz Gölü, kendine özgü doğal yapısı ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği gölde Algler, sıcaklığın ve tuzluluğun arttığı yaz dönemlerinde kırmızı renkli beta-karoten madde üreterek güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kendisini koruyor.

Yine bu dönemde halo bakteriler ise fazla ürediği için gölün rengi pembe veya kırmızı renge bürünüyor.

tuz-golunde-essiz-guzellik-ziyaretci-akinina-ugruyor.jpg

GÖL ZİYARETÇİLERİNE GÜN BATIMIYLA BİRLİKTE EŞSİZ MANZARA SUNUYOR

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan ve ülkemizde biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, doğal güzelliğiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Ağustos ayında büyük ölçüde kuruyarak adeta tuzdan çölü andıran göl, tuzda yürüyerek negatif elektriğini atmak için gelen misafirlerini ağırlıyor.

Tatile giden tatilcilerin, uğrak yerleri arasında yer alan Tuz Gölü'nün hayranları arasında çok sayıda yabancı turist de yer alıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan gölde gün batımı güzel manzaralar oluşturuyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.