Bu yılın Nasreddin Hocası belli oldu

Akşehir Belediyesi’nin düzenlediği 66. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’nde, temsili Nasreddin Hoca karakterini usta oyuncu Altan Erkekli canlandıracak.

Bu yılın Nasreddin Hocası belli oldu

Konya Akşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve Akşehir’in kültürel mirasını uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği, bu yıl 66. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şenlik programıyla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, organizasyona dair ilk bilgiler de kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı.

Şenliğin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan temsili Nasreddin Hoca karakteri, bu yıl usta oyuncu Altan Erkekli tarafından canlandırılacak.

konyadaki-senlikler-icin-hazirliklar-basladi.webp

1955 yılında İstanbul’da doğan ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Altan Erkekli, uzun yıllar Devlet Tiyatroları’nda sahne aldı. Ayrıca Susam Sokağı’ndaki Edit karakterinin seslendirmesiyle geniş kitlelerce tanındı.

Bir Demet Tiyatro, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?, Vizontele, Vizontele Tuuba, Babam ve Oğlum, G.O.R.A., Kelebeğin Rüyası, Avrupa Yakası, Seksenler ve Çocuklar Duymasın gibi birçok unutulmaz projede yer alan Erkekli; sinema ve tiyatroda canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazındı.

uluslararasi-nasreddin-hoca-senliginde-temsili-hoca-altan-erkekli.jpg

Sanat hayatındaki birikimi, sahne performanslarındaki güçlü anlatımı, vurgulu ses tonu ve doğal oyunculuğuyla tanınan Erkekli’nin, halk bilgesi Nasreddin Hoca karakterini başarıyla yansıtması bekleniyor. Şenlik kortejinde halkla buluşacak olan Erkekli, Nasreddin Hoca’nın mizahi üslubunu yansıtarak izleyicilere keyifli ve düşündürücü mesajlar verecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.