Uzman isimden Konyalılara uyarı: Ölüme neden olabilir!

İklim değişikliği ve küresel ısınmanın giderek etkisini artırdığı dünya genelinde sıcaklıklar rekor kırıyor. Kavurucu sıcaklardan yoğun şekilde etkilenen Konya’da da Op. Dr. Cemil Er, sıcak çarpmasının hayati tehlikesine dikkat çekti.

Uzman isimden Konyalılara uyarı: Ölüme neden olabilir!

Konya Haber: Özellikle yaz aylarında vücut sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıkması ile ortaya çıkan sıcak çarpmasının hayati tehlikeye neden olabileceğini belirten Anıt Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Cemil Er, “Sıcak havalar herkesi etkilese de sıcak çarpması en çok 5 yaş altı çocukları, 65 yaş üzerindeki kişileri, kronik hastalığı olanları, hamileleri ve aşırı kilolu ya da aşırı zayıf kişileri etkiliyor” dedi.

Hava sıcaklığının çok yüksek olduğu 11.00-15.00 saatleri arasında mümkün olduğunca serin yerlerde zaman geçirilmesini öneren Er; sıcak havalarda açık renkli, sentetik olmayan, ince yazlık kıyafetler tercih edilmeli, güneş altında şapka, şemsiye ve güneş gözlüğü kullanılmalı, su tüketimi artırılmalı, daha sık ılık duş alınmalı, yorucu fiziksel aktivitelerden uzak durulmalı ve hava sıcaklığının yüksek olduğu saatlerde özellikle alkollü içecekler ve ağır yemeklerden uzak durulmalıdır.” dedi.

uzman-isimden-konyalilara-uyari-olume-neden-olabilir.jpegOp. Dr. Cemil Er

Sıcak çarpması yani hiperterminin hafife alınmayacak bir sağlık problemi olduğunu söyleyen Op. Dr. Cemil Er, hiperterminin acil tedavi gerektirdiğini, tedavi edilmeyen sıcak çarpmasının bireyin beynine, kalbine, böbreklerine ve kas dokusuna hızla kalıcı zarar verebileceğini ve tedavinin gecikmesiyle hasarın ağırlaşacağını, ciddi komplikasyonlara hatta ölüme neden olabileceğini söyledi.

uzman-isimden-konyalilara-uyari-olume-neden-olabilir-002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.