Vaka sayısının arttığı Konya'da Vali Özkan başkanlığında kritik toplantı

Koronavirüs vaka sayısında son açıklanan rakamlara göre her 100 binde 252,18 vaka sayısına ulaşan 'çok riskli iller' grubundaki Konya'da Vali Vahdettin Özkan başkanlığında kritik bir toplantı gerçekleştirildi.

Vaka sayısının arttığı Konya'da Vali Özkan başkanlığında kritik toplantı

Mart ayıyla birlikte Türkiye'deki vaka sayısı yeniden tırmanışa geçti. Ülkemizde günlük vaka sayısı 30 bin seviyesine dayandı. 

KONYA'DA DA ARTIŞ YAŞANIYOR

Sağlık Bakanlığı'nın 15 günde bir açıkladığı illere göre her 100 binde görülen vaka sayısında Konya'daki artış göze çarptı. Son tabloda nüfusa göre vaka oranında Türkiye genelinde 8. sırada yer alan kentte denetimler artırıldı.

KRİTİK TOPLANTI

Bu ortamda Vali Vahdettin Özkan başkanlığında kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve sağlık yöneticileri katıldı.

Vali Özkan, kentte yürütülen sağlık hizmetleri ve koronavirüs ile mücadele çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Pandemi değerlendirme toplantısında Konya'daki filyasyon, test çalışmaları, hastanelerdeki doluluk oranları ve aşılama çalışmaları değerlendirildi. 

AŞI SAYISI 400 BİNİ AŞTI

Bu arada Konya'da uygulanan toplam aşı sayısı ise 400 bini aştı. Kent, en fazla aşı uygulanan iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'nın ardından 6'ncı sırada yer aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.