Yarın için plan yapanlar dikkat! Konya’ya yeni uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu güncelledi. Verilere göre; Konya dahil 18 kent için ‘sarı’, 5 il için de ‘turuncu’ alarm uyarısı yapıldı. Peki, kentte yarın hava nasıl olacak? İşte, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava tahmin raporu.

Yarın için plan yapanlar dikkat! Konya’ya yeni uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporlarını güncelledi.

Verilere göre; yarın sağanak ve gök gürültülü sağanağın, İç Anadolu'nun güney doğusu, Konya'nın güney ve doğusu, Karaman, Niğde, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Çorum ve Tokat çevreleri ile Kastamonu'nun güney, Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

18 KENT İÇİN "SARI", 5 İLİMİZ İÇİN "TURUNCU" ALARM

Meteoroloji'nin hava tahmin haritası verilerine göre Antalya, Karaman, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Amasya, Yozgat, Tokat, Diyarbakır, Muş, Bitlis ve Van için "sarı" alarm verildi. Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve Hakkari içinse "turuncu" uyarıda bulunuldu.

yarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi.jpg

YARIN PLAN YAPANLAR DİKKAT!

Peki, Konya’da yarın havalar nasıl olacak, yağış var mı?

Meteoroloji’nin verilerine göre, Konya’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Aksaray, Karaman ve Niğde ile Konya kent merkezi ve Konya'nın güney, doğu ve kuzeydoğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Peki 5 gün süreyle Konya’da hava durumu nasıl olacak. İşte ilçe ilçe güncel hava durumu tahmin raporu:

yarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi-001.jpgyarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi-002.jpgyarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi-003.jpgyarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi-004.jpgyarin-icin-olan-yapanlar-dikkat-konyaya-yeni-uyari-geldi-005.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.