Yaşamaz denilen Azra bebek Konya’da hayata tutundu

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Top ailesinin dördüncü çocuğu Azra, kalbi delik olarak dünyaya geldi. Yaşamaz denilen Azra, Konya Şehir Hastanesinde gerçekleşen operasyonla sağlığına kavuştu, tedavisi tamamlandı, taburcu edildi.

Yaşamaz denilen Azra bebek Konya’da hayata tutundu

Kalbi delik olan Azra bebek Konya Şehir Hastanesinde gördüğü tedavi sonrası yeniden hayata tutundu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Ayşe (35) ve Hasan Top (38) çifti, 5 ay önce dördüncü çocukları Azra'yı kucaklarına aldı. Doğumdan sonra hastaneden taburcu edilen anne Ayşe Top, bebeğinin kilo almadığını öğrendi. Yapılan kontrollerde bebeğin kalbinde delik olduğu tespit edildi.

KONYA’YA SEVK EDİLDİ

Azra bebek Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk Kalp Merkezi'nde Op. Dr. Murat Şimşek tarafından ayrıntılı kontrolleri yapılan Azra bebek hemen ameliyata alındı. Murat Şimşek ve ekibi tarafından yapılan açık kalp ameliyatı sonrası Azra bebek yeniden hayata tutundu.

yasamaz-denilen-azra-bebek-konyada-hayata-tutundu.jpg

TABURCU EDİLDİ

Op. Dr. Murat Şimşek, "4 kilo ağırlığındaki bebeğimizde geniş VSD ile aynı zamanda akciğer toplardamar anomalisi mevcuttu. Bebekte pulmoner hipertansiyon gelişmiş. Kilo alımı yavaş ve çok sık akciğer enfeksiyonu geçiriyordu. Kliniğimizde hemen ameliyata aldık. Açık kalp cerrahisi ile kalbindeki delikler kapatıldı. Yoğun bakım ve servis sürecini tamamlayıp bebeğimizi taburcu ettik" dedi.

yasamaz-denilen-azra-bebek-konyada-hayata-tutundu-001.jpg

“İLK KEZ KONYA’YA GELDİK, ŞİFA BULDUK”

Hayatında ilk kez geldiği Konya'da çocuğunun yeniden sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan anne Ayşe Top, "Azra'm çok zayıftı. Sonra kalbinde sorun olduğunu öğrendik. Konya Şehir Hastanesi'ne geldik ve bebeğimiz burada sağlığına kavuştu. Hayatımda ilk kez Konya'ya geldim. Doktorlarımız, çalışanlarımız bize burada çok sahip çıktı. Bize çifte bayram yaşatıp yüzümüzü güldürdüler. Azra'mı bize bağışladılar. Bir an önce ameliyat olmazsa yaşamaz demişlerdi. Ama çocuğum şimdi çok iyi" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.