Yeni Konya Büyükşehir Belediye binasının yapılacağı yer belli oldu

Deprem riski nedeniyle yıkılan Konya Büyükşehir Belediye binasının nereye yapılacağı merak ediliyordu. Başkan Uğur İbrahim Altay adres verdi ve “Yeni dönemde başlıyoruz.” dedi.

Yeni Konya Büyükşehir Belediye binasının yapılacağı yer belli oldu

Yeni Konya Büyükşehir Belediye binası nereye yapılacak? sorusunun cevabı uzun süredir şehirde merak ediliyordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, canlı yayında cevabı ve ayrıntıları verdi.

Büyükşehir Belediye binasının fiziki haliyle ilgili tartışmaların hala yapıldığını ifade eden Başkan Altay, “Aslında bizim şu anda bir binaya ihtiyacımız yok. Ancak Konevi Hastanesinin oradaki binayı Konevi Hazretlerine uygun bir iş için kullanmayı arzu ettiğimiz için, ayrıca binaları birleştirelim, hem çalışanlarımızın hem de hizmet alan vatandaşlarımızın konforu artsın diye Eski Sanayi ve Karatay Sanayinin taşındığı bölgede bir Büyükşehir Belediye Binası yapmak için kolları sıvadık. Proje, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek.” dedi.

yeni-konya-buyuksehir-belediye-binasinin-yapilacagi-yer-belli-oldu.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eski binası deprem riski nedeniyle yıkılmıştı. Eski binanın yerine ise Şehir Kütüphanesi yapılması için çalışmalar başladı geçtiğimiz günlerde başladı. 800 milyon liraya mal olacak ve gençlerin buluşma merkezi haline gelecek projenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.