Yeni Konya İl Emniyet Müdürlüğü binası nereye yapılacak?

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, bugün habercilerle bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Dinç, yeni Konya İl Emniyet Müdürlüğü binasının yapılacağı yeri de açıkladı, “Türkiye’ye örnek olacak, Konya'ya yakışacak.” dedi.

Yeni Konya İl Emniyet Müdürlüğü binası nereye yapılacak?

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Polisevi binasında, kentte görev yapan habercilerle bir araya geldi.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE

Sohbet toplantısında soruları cevaplayan Dinç, şehirde yaşayanların huzur ve güvenliğinin devamı adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu çerçevede narkotik suçlarla mücadeleye büyük önem verdiklerini dile getiren Dinç, yaşadıkları personel eksikliği sorununa rağmen bu alanda sokak satıcılarına yönelik operasyonlarını artırdıklarını ifade etti.

FETÖ OPERASYONLARI

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarının da aralıksız sürdüğünü kaydeden Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, gözaltına alınanların verdikleri ifadeler sonrasında da örgüte büyük darbeler vurulduğunu bildirdi.

TRAFİK SORUNLARI

Konya’nın oldukça geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu, trafik sorunlarının çözümünün de bu nedenle zaman aldığını ifade eden Engin Dinç, “Vatandaşlarımız EDS’lere alıştı. Hız limitlerine uyuluyor ve yazılan ceza oranlarında büyük düşüş var. Şehirde yayalara öncelik noktasında sıkıntı var. O kültürü de el birliği içinde vatandaşlarımıza kazandıracağız. Yaptığımız şok uygulamalarla hem asayiş hem de trafik yönünden ihlallere geçit vermiyoruz. Akyokuş’ta yaşanan trafik sorunu büyük ölçüde çözüldü. Ramazan ayında da trafik ve asayiş yönünden problem yaşanmaması adına gerekli planlamalarımızı yapıyoruz.” dedi.

yeni-konya-il-emniyet-mudurlugu-binasi-nereye-yapilacak.jpeg

KONYA’DA KAÇ FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ VAR?

Türkiye genelinde zaman zaman tartışmalarla gündeme gelen Fahri Trafik Müfettişleri de, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’e yöneltilen sorular arasında yer aldı. Konya’da 1600 Fahri Trafik Müfettişi bulunduğunu kaydeden Dinç, Fahri Trafik Müfettişleriyle ilgili şikayetler geldiğinde değerlendirmeye aldıklarını, suiistimal edenlerin İçişleri Bakanlığına bildirildiğini söyledi.  

yeni-konya-il-emniyet-mudurlugu-binasi-nereye-yapilacak-002.jpg

“YENİ BİNA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Konya’da kurumlar arasında bir uyum bulunduğunu, bunun da vatandaşa hizmet olarak yansıdığını belirten Engin Dinç, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nü fiziki yapı anlamında da güçlendirmek için çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Dinç, “Konya’nın yeni İl Emniyet Müdürlüğü binası ihalesi kısa süre içinde yapılacak. Bina Konya Şehir Hastanesi yakınlarında inşa edilecek ve Türkiye’ye örnek bir yapı olacak, Konya’ya yakışacak.” ifadelerini kullandı.

yeni-konya-il-emniyet-mudurlugu-binasi-nereye-yapilacak.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum