Yer Konya! Dolandırıcıların ağına takıldı, 125 bin lira ile 200 gram altını kaptırdı

Telefon dolandırıcılarının ağına bu kez Konya’da yaşayan yabancı uyruklu bir kişi takıldı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüphelilere inanan Abdullah M. 125 bin lira ile 200 gram altını kaptırdı. Polis, şüpheliyi Niğde’de operasyonla yakaladı.

Yer Konya! Dolandırıcıların ağına takıldı, 125 bin lira ile 200 gram altını kaptırdı

Yöntem aynı ama mağdurlar farklı. Uyarılara rağmen vatandaşlar halen telefon dolandırıcıların ağına bir bir düşüyor.

Bu kez dolandırıcıların hedefinde Konya’da yaşayan yabancı uyruklu Abdullah M. vardı. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp isimlerinin terör örgütlerine karıştığını söyleyen şüphelilere inanan Abdullah M. biriktirdiği altın ve paraları dolandırıcılara kaptırdı.

Karatay ilçesi Orhangazi Mahallesi’nde yaşayan Abdullah B., dolandırıcılara 125 bin lira nakit para ile 200 gram altını verdi. Ardından dolandırıldığını anlayan yabancı uyruklu kişi, polis merkezine giderek durumu anlattı.

NİĞDE’DE OPERASYONLA YAKALANDI

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Mağdurun ifadesinden yola çıkan ekipler, şüphelinin 50 yaşındaki Ercan B. olduğunu tespit etti. Şüphelinin Niğde’ de olduğunu belirleyen ekipler, operasyon düzenledi.

Şüpheli Ercan B. Bor ilçesinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Daha önceden dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik gibi birçok suçtan kaydı bulunan şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan adliyeye sevk edildi.

Ercan B. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.