Yeşil Meram ününe yakışanı yapıyor

Meram’a yeni park ve çocuk oyun alanları kazandırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yakından takip eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram ününe yakışır şekilde daha da yeşil olacak” dedi.

Yeşil Meram ününe yakışanı yapıyor

Gerçekleştirilen yatırım ve kazandırılan yeni alanlarla Meram’ın yeşil dokusunu her geçen gün daha da artıran Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, havaların sıcak gitmesini de fırsat bilerek çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçenin pek çok noktasında yürütülen çalışmaları yakından takip ederek çalışmaları yerinde inceliyor.

BAŞKAN KAVUŞ, TÜM HİZMETLERDE OLDUĞU GİBİ YENİ PARK ALANI YAPIMLARINI DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Bahçeşehir Mahallesi’nde yeni park çalışmasını yürüten ekipleri ziyaret eden Başkan Kavuş, çalışmaları yerinde inceledi. Tüm çalışmalarında olduğu gibi yeşil alan ve çocuk parklarının yapımı noktasında kendi projelerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen talep ve beklentileri de değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, Bahçeşehir Mahallesi’nde yapılan yeni parkın talebinin de mahallelilerden geldiğini belirtti. Mahallede imar ve 18’inci madde çalışmalarının yeni tamamlandığını söyleyen Başkan Kavuş, “Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz burada parkımızın yapımını gerçekleştirdik. Mahallelilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

“SADECE BU YIL 15 MAHALLEMİZDE 25 PARKIN YAPIMINI TAMAMLADIK”

Sadece 2023 yılı içerisinde 15 ayrı mahallede 25 ayrı park alanını ilçeye kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İmar çalışmaları nihayetinde yeşil alan olarak görünen yerlerimizde hızlı bir şekilde parkların yapımını tamamlıyor, hemşehrilerimizin nefes alabileceği, dinlenebileceği ve çocuklarımızın rahat bir şekilde oyunlarını oynayabileceği alanları mahallelerimize kazandırıyoruz. Parklarımızı mahallelerin nüfus yoğunluğuna göre şekillendiriyor, oyun alanlarını da mahallede bulunan çocuk sayısına göre projelendiriyoruz. Kazandırdığımız yeni parklar sayesinde ilçemizin park ve oyun alanı ihtiyacı her geçen yıl daha da azalıyor” dedi.

yesil-meram-unune-yakisani-yapiyor-001.jpg

“YAPTIĞIMIZ HER YENİ PARK, DİKTİĞİMİZ HER BİR AĞAÇ MERAM’IN YEŞİL VURGUSUNU GÜÇLENDİRİYOR”

Geçen yıllar içerisinde Meram’ın yeşil dokusuna yapılan yatırımlar sayesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının ise her geçen yıl arttığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, ilçenin yeşil vurgusunu güçlendirmek ve büyütmek adına ciddi oranda koruluklar da yaptıklarını belirtti. Bu sayede ilçenin yeşil imajının ve marka değerinin her geçen gün daha da yükseldiğini kaydeden Başkan Kavuş, “Yeşil Meram imajını yükseltmek adına müsait olan her alana, toprağın ve coğrafyanın durumuna göre dikim gerçekleştiriyoruz. Özellikle Ayanbey ve Durunday bölgesinde pelit, meşe ve çok kıymetli çınar ağaçlarımızın sayısını olabildiğince artırmak adına özel bir çaba içine girdik. Meram hep yeşil kalacak hatta çok daha yeşil olacak inşallah” şeklinde konuştu.

yesil-meram-unune-yakisani-yapiyor.jpg

yesil-meram-unune-yakisani-yapiyor-002.jpg

yesil-meram-unune-yakisani-yapiyor-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.