Yeşiliyle ünlü Meram’da bir gelenek yeniden canlanıyor

Yeşiliyle ünlü Konya’nın Meram ilçesinin simge mekanlarından Çamlıbel bölgesinde bir gelenek yeniden canlandırılıyor. Ayrıntıları; Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş verdi.

Yeşiliyle ünlü Meram’da bir gelenek yeniden canlanıyor

Konya’nın yeşiliyle ünü ülke sınırlarını aşan ilçesi Meram’da bir gelenek yeniden canlandırılıyor.

Meram'ın kalbi konumundaki Çamlıbel ve tarihi Taş Köprü bölgesinde yapılacak çalışmanın ayrıntılarını, Meram Belediye Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Mustafa Kavuş verdi.

Bölgedeki tarihi hamamın restorasyonunun yapıldığını, oranın bir oyuncak müzesi haline getirileceğini belirten Kavuş, “Yine eskiden bildiğiniz Tarihi Meram Çay Bahçesi adı altındaki bölgeyi de tekrar eski haliyle güncelleyip hayata geçireceğiz. Ramazan’dan hemen sonra inşallah eski günlerdeki gibi ahşap masa ve ahşap sandalyemizde oturarak çayımızı içip çekirdeğimizi çitleyebileceğiz. Bu çocukluğumuzdan beri bir gelenektir. Yeniden orada yaşanmış olacak. Bu noktalar çoğalarak devam edecek.” dedi.

TARİHİ MERAM KÖPRÜSÜ VE ÇAMLIBEL

Çamlıbel ve Tarihi Meram Köprüsü bölgesinde yapılan son düzenlemelerle; meydan, çocuk oyun alanı, havuz, seyir terası, dinlenme alanları, sosyal yapılar, gezinti yolları ile alan bütününde yer alan sosyal mekânların bakım ve onarımı yapıldı.

Bölgedeki; tarihi hamam, tarihi cami ve Tavusbaba Türbesi’nin zemininde sağlamlaştırma çalışması yapılarak uzun yıllar daha ayakta kalabilecek hale getirildi.

yesiliyle-unlu-meramda-bir-gelenek-yeniden-canlaniyor.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.