Altın 5772.236
BIST 11008.47
Dolar 42.5249
Euro 49.6115
Sterlin 56.8204

Yusuf’un son görüntülerini izleyip dua eden Konyalı aileden tepki

Konya’daki bir ilkokulda sınıf arkadaşı tarafından boğazı sıkıldığı iddia edilen 10 yaşındaki Yusuf Taşkın hala yoğun bakımda . Yusuf’un son görüntülerini izleyip dua eden ailesi, okul önünde basın açıklaması yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

Yusuf’un son görüntülerini izleyip dua eden Konyalı aileden tepki

Konya’nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi’nde bulunan Dikilitaş Sahip Ata İlkokulu’nda 28 Mayıs günü yaşanan şiddet iddiası Türkiye’de gündem oldu. Aynı sınıfta eğitim gören Yusuf Taşkın (10) ile İ.Ç. (10) arasında çıkan tartışma, ağır sonuçlar doğurdu. İddiaya göre İ.Ç., sınıf ortamında Yusuf’un boğazını sıktı. Nefessiz kalan Yusuf, kısa sürede fenalaşarak yere yığıldı.

Öğretmenlerin müdahalesi sonrası olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Yusuf’u Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakım ünitesinde entübe edilen küçük çocuk, solunum cihazına bağlandı. Durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

“YUSUF’UMUZ GERİ DÖNMEK İSTİYOR, BİZ BEKLİYORUZ”

Olayın üzerinden günler geçerken Yusuf’un babası Ramazan Taşkın, yakınlarıyla birlikte okul önünde basın açıklaması yaptı. Yusuf’un hayati tehlikesinin sürdüğünü söyleyen acılı baba, şu ifadeleri kullandı:

“Oğlumun kan değerleri çok yüksek. Böbrek ve organlarının kötüye gittiğini söylediler. Ben de baba olarak Allah’a dua ediyorum. Yusuf’um direniyor, yaşamak istiyor. Ama altıncı gün olmasına rağmen devlet yetkililerinden kimse bizimle ilgilenmedi. Kimse yanımızda değil. Olay çarpıtılıyor. Biz, başka çocuklar da zarar görmesin diye bu durumu kamuoyuna taşıyoruz.”

“20 DAKİKA ÖĞRETMEN YOKTU, 20 DAKİKA AMBULANS BEKLENDİ”

Aile adına konuşan Yusuf’un eniştesi Yakup Öztaş da olayla ilgili şunları söyledi:

“Sınıf öğretmeni 20 dakika boyunca kızına pasta almaya gitmiş. Ambulans ise 20 dakikada geldi. Çocuğumuz ölümle pençeleşiyor, ama kimse sorumluluğu kabul etmiyor. İllaki bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor?”

“AYNI ÇOCUK BENİM OĞLUMUN DA BOĞAZINI SIKMIŞTI”

Olayın başka çocuklar açısından da benzer şekilde yaşandığını söyleyen Ayşegül Battır ise oğlunun da daha önce aynı öğrenci tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti. Battır, “Benim oğlumun da boğazı sıkıldı, ama kalabalık arasında kurtuldu. Aynı çocuk yaptı. Okul yönetimi 'çocuktur olur' diyerek geçiştirdi. Ailesi de kabullenmedi. Bu durum ciddiyetle ele alınmalıydı.”

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayın ardından şüpheli İ.Ç.'nin Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde pedagog eşliğinde ifadesi alındı ve ailesine teslim edildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma süreci başlatıldı.

YUSUF’UN GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYİP DUA EDİYORLAR

Aile, Yusuf’un daha önce çekilen ve yüzünün güldüğü görüntülerini izleyip bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor.

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.