Zeliha İlhan Doymuş Konya'da üniversite öğrencileriyle buluştu

TRT Haber “Ömür Dediğin” program yönetmeni ve sunucusu Zeliha İlhan Doymuş, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü desteğiyle SÜ İletişim Fakültesince düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Zeliha İlhan Doymuş Konya'da üniversite öğrencileriyle buluştu

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Zeliha İlhan Doymuş, “Ömür Dediğin” programından kesitler sunduğu söyleşide deneyimlerini anlattı.

Geniş izleyici kitlesine sahip programı 2007’den beri izleyiciyle buluşturduklarını ifade eden Doymuş, program hazırlamada toplumu tanıma, toplumda karşılık bulacak konu belirleme ve insanlarla iletişim kurmanın önemini aktardı.

Doymuş, programı eğitici, eğlendirici ve bilgilendirici formatta hazırladıklarını belirterek, “İnsana dokunan hikayeler seçmek, özellikle de bizi biz yapan Anadolu değerlerini gün ışığına çıkaran projeler, toplumda karşılık buluyor. ‘Ömür Dediğin’ de buna en büyük örnektir.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doymuş, şunları kaydetti:

“Gezeceğiz, göreceğiz ama okumayı da ihmal etmeyeceğiz. Farklı kültürleri tanımak, farklı bölgelere gitmek, farklı insanlarla konuşmak insanın dağarcığını artırıyor. Projeye başlamadan önce hayata çok farklı bakıyordum. Bu proje bana hayatın kısa olduğunu öğretti. Yaşlı insanlarımızı dinledikçe yarının olmadığını öğrendim. Her bireyin bir misyonu olduğunu, bu dünyaya gelişinin bir amacı olduğunu, hepimizin hayatta birer birer iz bırakacağını öğrendim. Hayat boşa harcanacak kadar uzun değil. Yarının garantisinin olmadığını özellikle de yaşadığımız bu pandemi sürecinde hepimiz çok iyi anladık. Hayatı dolduracak, bizi anlamlandıracak işler yapmaya başlayalım. Mesleğiniz çok kıymetli; yaptığınız işi toplumla paylaşacaksınız. Geri dönüşü toplumdan direkt alacaksınız. Toplumu yönlendirecek en önemli unsurlardan birisiniz. Bunun bilinciyle hareket etmenizi ve ona göre de eksikliklerinizi gidermeniz gerekir. Benim hayatımda dönüm noktası olan ‘Ömür Dediğin’ programıdır. Sizlerin de hayatında dönüm noktaları yaşanacak. Olumlu ve güzel bir yol için güzel bir zemin hazırlayın.”

zeliha-ilhan-doymus-konyada-universite-ogrencileriyle-bulustu-3.jpg

REKTÖR AKSOY’A ZİYARET

TRT Haber “Ömür Dediğin” program yönetmeni ve sunucusu Zeliha İlhan Doymuş, Selçuk Üniversitesindeki programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

zeliha-ilhan-doymus-konyada-universite-ogrencileriyle-bulustu-1.jpg

Ziyarete İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İmran Aslan ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özgür ile Dr. Öğr. Üyesi Emre Osman Olkun eşlik etti.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.