Zübeyir Dursun, Ereğli'nin heyecanla beklediği dev proje için tarih verdi

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Ereğli-Ulukışla Hızlı Tren Hattının 2022 yılının Temmuz ayında tamamlanacağını açıkladı.

Zübeyir Dursun, Ereğli'nin heyecanla beklediği dev proje için tarih verdi

Karaman - Ereğli, Ereğli - Ulukışla-Adana  hızlı tren projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ereğli - Ayrancı arası Böğecik tüneli mevkiinde süren çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, hattın 2022 yılının temmuz ayı sonunda bitirileceğini duyurdu.  

zubeyir-dursun-ereglinin-heyecanla-bekledigi-dev-proje-icin-tarih-verdi-3.jpg

Proje ile Orta - Batı Anadolu ile Akdeniz ticari limanlarının hızlı ve ucuz bağlantısının sağlanarak bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirten Dursun "Böylelikle ticari piyasa çok daha güvenli alan demir yolu taşımacılığına yönelecek ve hemşehrilerimiz daha güvenli, konforlu, ekonomik ve hızlı bir yolculuk yapabilecekler. Toplam 1 milyar 114 milyona mal olan 130 km uzunluğundaki çift hat raylı hızlı tren projesinin şu ana kadar yüzde 50’si tamamlandı" dedi.  

zubeyir-dursun-ereglinin-heyecanla-bekledigi-dev-proje-icin-tarih-verdi-2.jpg

Zübeyir Dursun açıklamasına şöyle devam etti:

"Şu ana kadar 2 bin 491 metrelik Böğecik tüneli bitti. 5 bin 55 metrelik Ulukışla tünelinin 3 bin 900 metreden fazlası yapıldı. Karaman- Sudurağı - Ayrancı T1 tüneli arası kuzey hattı tren trafiğine açıldı. T1 tüneli Ereğli Şeker Fabrikası arası kuzey hat kazı dolgu çalışmaları tamamlandı. Çakmak-Ulukışla arası kazı dolgu çalışmaları tamamlandı. Ayrancı T1 tüneli arası güney hattı tren trafiğine açıldı. Sudurağı-Ayrancı arası güney hat sökümü tamamlanarak dolgu çalışmalarına başlandı. Hızlı tren projesi ile Ereğlimiz hızına hız katarken çok sayıda yatırım ve hizmette Ereğlimize kazandırılacaktır" 

Proje kapsamında şehir trafiğini rahatlatacak ve Ereğlilerinin işini kolaylaştıracak modern alt ve üst geçitlerin yapılacağını ifade eden Dursun, bölgeye 11 üst geçit, 8 alt geçit, 9 demiryolu köprüsü, 44 menfez kazandırılacağını kaydetti. 

zubeyir-dursun-ereglinin-heyecanla-bekledigi-dev-proje-icin-tarih-verdi-1.jpg

Dursun "Karaman- Melicek- Burhaniye- Çimencik girişlerine üst geçit, Yeni mahalle üst geçidi, Devlet Hastanesi yoluna demiryolu köprüsü, Şeker fabrikası önü köprü, Mümin avcı ve Kenan Akpınar alt geçitleri, Hamdi Çağıran alt geçidi, Talatpaşa mahallesi üst geçidi, Sanayi yolu Beşyüzevler üst geçidi, Beşyüzevler- Adana yolu bağlantısı üst geçidi ve Acıpınar girişi üst geçidi yapılacaktır. Karaman ve Ereğli istasyonları arası 85 km panel montajı yapıldı. Kazı dolgu imalatları yüzde 90 seviyesinde. Sanat yapıları yüzde 85 seviyesinde ve inşallah bu projemizin 2022 yılının temmuz ayının sonunda bitirilmesi planlanmaktadır. Projenin tamamlanmasıyla Karaman-Ulukışla güzergahında 125 dakika olan ulaşım süresi 50 dakikaya inecektir. Hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu projenin yapılmasındaki gayretlerinden dolayısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve bölge milletvekilimiz Sayın Halil Etyemez’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.