Başkan Kavuş: Herkesi bu sergiyi görmeye davet ediyorum

Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından hazırlanan Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Başkan Kavuş: Herkesi bu sergiyi görmeye davet ediyorum

Meram Belediyesi’nin şehrin kültür hayatına kazandırdığı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından kaleme alınan hat sanatlarının yer aldığı sergi düzenlenen törenle açıldı. Telamiz-i Konevi Hat Sergisi’nin açılışına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 23. Dönem Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Hattat Hüseyin Öksüz, meclis üyeleri, muhtarlar ve sanatseverler katıldı.

“KURAN-I KERİM ETRAFINDA ŞEKİLLENEN İSLAM SANATLARI…”

İl Müftüsü Doç Dr. Ali Öge, birbirinden kıymetli eserlerin yer aldığı sergide olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Medeniyetlerin gelişmesinde sanat ve estetik anlayışı gerçekten önemlidir. Kuran-ı Kerim etrafında şekillenen İslam sanatları, Rabbimizin kelamının güzelliğine işaret etmek içindir. “Mürekkeplerimiz farklı olabilir ama onun güzelliği tektir” diyor şair. O tek olan Rabb’imizin güzelliğine işaret etmek için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Müftü Öge, konuşmasının ardından dua gerçekleştirdi.

meramda-hat-sergisi-1.jpg

“GÜZEL YAZI YAZAN DEĞİL, GÖNÜL İŞÇİSİDİR HATTAT”

Hat sanatının, imanın, ihlasın, muhabbetin, sevginin, saygının, zarafetin, inceliğin, estetiğin, asaletin, fedakarlığın ve sabrın dışa yansıması olduğunu ve hattatın da tüm bunların vücut bulmuş hali olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Güzel yazı yazan değil, Gönül işçisidir, gönül ehlidir Hattat. Bu nedenle bugün açtığımız sergi de bir güzel yazı sergisi değil. Tüm bu güzel vasıfları bünyesinde barındıran bir sanat şölenidir benim için. Hüseyin Hocam ve daha niceleri ile, bu işe gönül veren gençlerimizle Türk-İslam sanatlarımız eski günlerine dönecek inşallah. Çünkü yeni nesiller daha ileriye gitmek adına büyük kulaçlar atıyor, büyük mücadeleler veriyor.  İşte bu sergi de bu yolda atılmış küçük ama önemli bir adım. Allah sonuçlarını bereketli kılsın. Bu vesileyle vakti müsait olan tüm hemşehrilerimizin sergiye gelerek birbirinden kıymetli eserleri görmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

meramda-hat-sergisi-2.jpg

“HAT SANATINI GELECEĞE TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Öğrencileri ile birlikte Telamiz-i Konevi Hat Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturduklarını kaydeden Hattat Hüseyin Öksüz, “Hat sanatını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak adına çalışıyoruz. Gençlerimizle birlikte verilen emeklerin karşılığı olarak çok kıymetli eserler ortaya çıkıyor. Burada benim elimi öpen gençlerimizin böyle bir sanat icra ettikleri için ben de ellerini öpüyorum. Bu eserlerin sanatseverlerle bir araya gelmesine destek veren Meram Belediyemize ve Başkanımız Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum. Herkesi sergimizi görmeye davet ediyorum” şeklinde görüş belirtti.

meramda-hat-sergisi-3.jpg

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte sergiyi gezerek, hat sanatı ile yapılmış eserleri inceledi. Telamiz-i Konevi Sergisi 17 Aralık tarihine kadar Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

meramda-hat-sergisi-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.