Beyşehirli yazarlar Prof. Dr. Muşmal ve Babaoğlu’ndan yeni bir eser daha

Beyşehirli tarihçi-yazar Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ile yazar Fatih Babaoğlu tarafından kaleme alınan “Makalat” adlı kitap, basımı tamamlanarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yayımlandı.

Beyşehirli yazarlar Prof. Dr. Muşmal ve Babaoğlu’ndan yeni bir eser daha

Beyşehirli tarihçi yazar Prof. Dr. Hüseyin Muşmal ile yazar Fatih Babaoğlu tarafından müşterek olarak kaleme alınan Seydişehir ve Bozkır ilçelerinin efsanelerini konu alan “Makalat” adlı kitabın basımı tamamlanarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Kitabın yazarlarından Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, 10 yıldır birlikte mesai yaptıkları yazar Fatih Babaoğlu ile birlikte “Makalat” adlı eserle 6’ncı kitaba imza attıklarını belirtti.

Muşmal “Çocuklara yönelik bu eserimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yayınlanmış olması da bize ayrı bir mutluluk verdi. Yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığımız bu projede, öncelikle büyüklerin dilinden anlatılan masallar ve hikâyeler bizzat mahallinden ve işin ehlinden derlenmiştir. Daha sonra da tarafımızdan geliştirilerek yeni neslin anlayabileceği bir dilde güncellenmiştir. Böylece unutulmaya yüz tutmuş bazı masallar, hem yazı hayatına kazandırılmış, hem de yeni neslin dikkatine sunulmuştur.'' dedi. 

beysehirli-yazarlar-musmal-ve-babaoglundan-yeni-bir-eser-daha-2.jpg

Bu güzel hikâye çalışmasını geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere hediye ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Muşmal, 'Makalat' adlı kitapta yaş almış aksakallılardan derlenmiş masal tadında 14 ayrı hikaye bulunduğunu belirtti.

beysehirli-yazarlar-musmal-ve-babaoglundan-yeni-bir-eser-daha.jpg

Muşmal, bugüne kadar yürüttükleri kitap çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Yazar hemşehrimiz Fatih Babaoğlu ile birlikte yaklaşık 10 yıldır mesai yapıyoruz. Ortak tarihi roman çalışmalarından ilkini 2015 yılı başladığında Beğ adıyla, ikincisini aynı yılın sonlarında Sultan adıyla, üçüncüsünü de 2016 yılında Seyyid adıyla kaleme aldıktan sonra yayımlatmıştık. Bu tarihten itibaren hikaye-öykü alanında eserler hazırlamaya başlarken, 2018 yılında Esatir, 2019 yılında Rivayet adındaki hikaye kitaplarımız yayımlanmıştır. Genellikle çocuklar ve gençlerimize yönelik olarak hazırlanan bu serinin üçüncü ve birlikte yayınlattığımız 6’ıncı kitabımız olan Makalat isimli hikaye kitabını ise  okurlarımızın yine çok beğeneceğini umuyoruz.”

beysehirli-yazarlar-musmal-ve-babaoglundan-yeni-bir-eser-daha-4.jpg

beysehirli-yazarlar-musmal-ve-babaoglundan-yeni-bir-eser-daha-3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.