Hollywood yıldızlarının Türkiye'deki sesi Sungun Babacan hayatını kaybetti

Hollywood yıldızlarının Türkiye'deki seslendirmelerini yapan usta sanatçı Sungun Babacan, 63 yaşında hayatını kaybetti.

Hollywood yıldızlarının Türkiye'deki sesi Sungun Babacan hayatını kaybetti

Türkiye'deki en önemli seslendirme sanatçılarının başında gelen Sungun Babacan, yaşamını yitirdi. 63 yaşında hayata gözlerini yuman Babacan'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Usta ismin bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.

SUNGUN BABACAN KİMDİR?

5 Ekim 1958 tarihinde dünyaya gelen Sungun Babacan, lisans eğitimini ise İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Seslendirme çalışmalarına TRT'de başlayan Sungun Babacan, bu zamana kadar birçok projede seslendirme sanatçısı olarak görev aldı. Başarılı seslendirme sanatçısı Sungun Babacan ayrıca Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde seslendirme üzerine eğitimler verdi.

sungun-babacan.jpg

Başta Tom Cruise olmak üzere birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde ünlü sanatçıların seslendirmesini yaptı. 2012-2015 yılları arasında Kanal D ekranlarında mimar Selim Yuhay'ın sunuculuğunu yaptığı "Evim Şahane" programının dış sesi oldu. Ardından aynı program 2016 yılı eylül ayından itibaren TV8 ekranlarında yine mimar Selim Yuhay'ın sunuculuğunu yaptığı ve anlatımlarını Sungun Babacan'ın yaptığı "Güle Güle Oturun" adı ile devam etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.