Karatay Belediyesinden Şeb-i Arus Haftası'nda dijital sergi

"Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler" ile "Hz. Mevlana'nın İsm-i Şerifi'nin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları" konulu eserlerden oluşan iki sergi dijital ortama taşındı.

Karatay Belediyesinden Şeb-i Arus Haftası'nda dijital sergi

Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 747. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında Minyatür Sanatçısı Ayşe Ülker Erke'nin "Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler" ile "Hz. Mevlana'nın İsm-i Şerifi'nin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları" konulu eserlerinden oluşan iki sergiyi dijital ortama taşıdı.

Toplam 29 eserden oluşan iki sergiyi dijital ortamda gezebilecek vatandaşların, eserlerin yanında esere konu olan Mevlevihaneler hakkında da ayrıntılı şekilde bilgi sahibi olabileceği belirtildi.

karatay-belediyesinden-dijital-sergi-5.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediyenin hayata geçirdiği kültürel etkinliklerin salgın dolayısıyla çok daha fazla insana ulaşmasını hedeflediklerini, bu nedenle de dijital serginin açıldığını vurguladı.

karatay-belediyesinden-dijital-sergi-8.jpg

Hazreti Mevlana'yı 747. Vuslat Yılı'nda rahmetle andığını ifade eden Kılca, şunları kaydetti:

"Karatay Belediyesi olarak pandemi döneminde bizler de minyatür sanatçısı Sayın Ayşe Ülker Erke'nin 'Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler' temasıyla yaptığı eserlerini dijital ortama taşıyarak bir sergi açtık. Zira Mevlana, Mevlevilik, Mevlevihaneler kültürünü yaşatmak ve medeniyetimizin bu eşsiz eserlerini içine alan her türlü çalışmayı yapmak bizlerin de asli görevleri arasındadır. Dijital sergimizi, pandemi süreci devam etse de kültürel etkinliklerimizi yeni normal hayata göre çok daha fazla vatandaşımıza ulaşması anlamında önemsiyoruz. Bu bağlamda dijital olarak düzenlediğimiz 'Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler' ile 'Hz. Mevlana'nın İsm-i Şerifi'nin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları' sergilerimizi hemşehrilerimizin beğenilerine sunduk."

karatay-belediyesinden-dijital-sergi-4.jpg

Sergiler, Karatay Belediyesinin resmi internet sitesi olan "https://karatay.bel.tr/sergi" adresi üzerinden dijital olarak gezilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.