Konya'da Çatalhöyük İzleme Kurulu toplandı

Çatalhöyük İzleme Kurulu toplantısı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla Konya’da gerçekleştirildi.

Konya'da Çatalhöyük İzleme Kurulu toplandı

Akşehir Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Çatalhöyük Kazı Başkanı Doç. Dr. Umut Türkcan ve Çatalhöyük Alan Başkanı Ömer Faruk Türkan katıldı.

c2.jpg

İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Çatalhöyük, insanlığın gelişiminde önemli bir evre olan yerleşik toplumsal hayata geçişle birlikte, tarımın başlangıcı ve avcılık gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık ediyor.

c3.jpg

Toplantıda, Çatalhöyük Neolitik Kentinde sürdürülen kazı çalışmaları değerlendirilerek, çalışmaların etkin ve koordineli yürütülmesi yönünde alınacak tedbirler görüşüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.