Konya'nın Sahib Atasını anlatan kitap okuyucuyla buluştu

Meram Belediyesi’nin kültür yayınlarına bir yeni eser daha kazandırıldı. Doç. Dr. Zehra Odabaşı tarafından kaleme alınan ‘Selçuklu’nun veziri Konya’nın Sahib Ata’sı Fahreddin Ali’ isimli kitabı Meram Belediyesi’nin katkılarıyla okuyucuyla buluştu.

Konya'nın Sahib Atasını anlatan kitap okuyucuyla buluştu

Tarihçi Doç. Dr. Zehra Odabaşı tarafından kaleme alınan ‘Selçuklu’nun veziri Konya’nın Sahib Ata’sı Fahreddin Ali’ isimli kitabı Meram Belediyesi’nin katkılarıyla yayımlandı.

“MERAM, KADİM BİR GEÇMİŞE SAHİP”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın kadim bir geçmişe sahip olduğunu ve bir çok alime ev sahipliği yaptığını kaydederek, “Bu kitapla birlikte Selçuklu Veziri Konya’nın Sâhib Ata’sının kaleme alındığı kitapta Fahreddin Ali’yi yakından tanımış olacağız. Meram Belediyesi olarak hemşehrilerimizin kadim değerlerimizi anması ve anımsaması için yeni kitabımızı kültürel yayınlarımızın arasına aldık. Medeniyetimizi büyük fedakârlıklarla bugüne taşıyan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“SAHİB ATA’NIN HAYATI HAFIZALARA RESMEDİLECEK”

Başkan Kavuş, ‘Selçuklu’nın veziri Konya’nın Sahib Ata’sı Fahreddin Ali’ adlı eser hakkında bilgi verirken, “Doç. Dr. Zehra Odabaşı hocamız tarafından kaleme alınan yeni kültürel yayınımız, hemşehrilerimizle buluşmaya hazır. Bu yayında Meramlı hemşehrilerimiz, kendini, geçmişini bulacak. Yaşadığı bölgede geçmiş dönemde yaşayan büyük alimlerin hayatını hafızalarına resmedecek. Bu güzel esere ulaşmak isteyen hemşehrilerimiz, Belediye Hizmet Binamızda, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzden ücretsiz olarak temin edebilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.