Meram Belediyesi, türküleriyle Neşet Ertaş’ı andı

Meram, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı vefatının 10. yılında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla andı. Temas Müzik Grubu seslendirdiği Neşet Ertaş türküleriyle, programa katılanlara duygu dolu bir gece yaşattı.

Meram Belediyesi, türküleriyle Neşet Ertaş’ı andı

Konya Meram Belediyesi, büyük ozan Neşet Ertaş’ı vefatının 10. yılında da unutmadı. Türk Halk Müziği’nin unutulmaz ismi, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Temas Müzik Grubu konseriyle anıldı.

Türkü ve Neşet Ertaş severleri buluşturan gece Neşet Ertaş’ın kendini anlattığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra sahne alan grup, büyük halk ozanının ‘bir anadan dünyaya gelen yolcu’, ‘yazımı kışa çevirdin’,  ‘neredesin sen’ gibi birbirinden güzel eserlerini seslendirerek anma gecesine katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Grup, izleyenlere Neşat Ertaş’ın yüksek şahsiyeti hakkında da hayatından kesitler sunarak bilgi verdi ve yazdığı türkülerin hikayelerini anlattı. Çeşitli meslek gruplarından oluşan Temas Müzik Grubu’nun konserine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Söyledikleri Neşet Ertaş türküleriyle kulakların ve yüreklerin pasını silen grubun söylediği türkülere geceye katılan vatandaşlar da bazen coşkuyla bazen de hüzünle türkülere eşlik etti.

meram-belediyesi-turkuleriyle-neset-ertasi-andi.jpg

meram-belediyesi-turkuleriyle-neset-ertasi-andi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.