Selçuk Üniversitesinde okuma etkinliği

Kütüphane Haftası dolayısıyla Selçuk Üniversitesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Kütüphane, kitap ve bilimle ilgili veciz sözlerin yer aldığı serginin açılışı yapılarak, okuma programı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesinde okuma etkinliği

Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla hazırlanan serginin açılışı ve okuma etkinliği, Alaeddin Keykubat Yerleşkesindeki Merkez Kütüphanesinde yapıldı. 4 Nisan akşamına kadar açık kalacak sergide; kütüphane, kitap ve bilimle ilgili veciz sözler sergilenecek.

selcuk-universitesinde-okuma-etkinligi-1.jpg

“AMACIMIZ, OKUMA BİLİNCİNİ AŞILAMAK”

1964’ten bu yana çeşitli etkinliklerle icra edilen ve içeriği Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Kütüphane Haftasının 57’incisinin kutlandığını belirten Selçuk Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fahrettin Demirci, “Bu yıl ki konu, pandemi sürecinde kütüphanelerimiz. Tüm kütüphanelerde bu konu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Farkındalık oluşturmak ve okuma bilincini aşılamak, kitabı sevdirmek adına böyle bir etkinlik düzenlemeyi uygun gördük. Kütüphaneler; öğrencilere, akademisyenlere katkıda bulunmak için kaynakları toparlayan, tasnif eden, kullanıcıya sunan kurumlardır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kitapların yanı sıra CD, DVD ve tablet gibi iletişim araçları da kütüphanelerde kullanılmaya başlandı.” dedi. 

selcuk-universitesinde-okuma-etkinligi-3.jpg

selcuk-universitesinde-okuma-etkinligi-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.