TRT1 Sen Türkülerini Söyle başvurusu 2023 - 2024

TRT1'in sesine güvenenlerin sahne aldığı ve birbirinden iddialı rakipleriyle yarıştığı yarışması Sen Türkülerini Söyle devam ediyor. Yarışmak isteyen vatandaşlar, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ayrıntılar.

TRT1 Sen Türkülerini Söyle başvurusu 2023 - 2024

TRT1'den yarışmacıların en güzel türküleri seslendirdiği ve büyük ödül için ter döktüğü Sen Türkülerini Söyle programı 11 Temmuz'da yayın hayatına merhaba dedi.

TRT 1'in yeni Türkü yarışması Sen Türkülerini Söyle yeni bölümleriyle her hafta Cuma günü saat 20:00 'da TRT 1'de ekranlara gelmekte.

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE YARIŞMASI JÜRİLERİ KİMLER?

Sen Türkülerini Söyle programının 5 jürisi var. Jürilerin isimleri şöyle:

Öykü Gürman, Emre Yücelen, İsmail Altunsaray, Aysun Gültekin, Cengiz Özkan.

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE ÖYKÜ GÜRMAN KİMDİR?

Öykü Gürman (d. 4 Ağustos 1982, İstanbul ), Türk pop ve flamenko şarkıcısı, oyuncu. 2007 yılında ikiz kardeşi Berk ile Öykü ve Berk adlı grubu kurmuşlardır. Grup, 2010 yılında sona ermiştir.

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE EMRE YÜCELEN KİMDİR?

Emre Yücelen 26 Temmuz 1976 Sakarya doğumludur. 47 yaşında olan Emre Yücelen müzisyendir. Lise yıllarında Etwox müzik grubunu kurdu. Emre Yücelen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Opera Şan bölümünü kazanmıştır. Ayrıca 2 yıl Jeoloji Mühendisliği eğitimi de aldı.

Emre Yücelen 2004 senesinde İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Birçok müzik aletini çalabilen Emre Yücelen Youtube kanalında müzik ile ilgili eğitim, ses analizleri, müzik sohbetleri vb. içerikler yayınlamaktadır. Emre Yücelen TRT 1'de yayınlanan Sen Türkülerini Söyle programının jüri kadrosunda yer almaktadır.

trt1-sen-turkulerini-soyle-basvurusu-2023-2024.jpg

İSMAİL ALTUNSARAY KİMDİR? SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE

İsmail Altunsaray (d. 19 Ağustos 1980, Kırşehir), Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden biri olan Türk saz ve ses sanatçısı.

SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE AYSUN GÜLTEKİN KİMDİR?

Aysun Gültekin (1963, İspir, Erzurum), TRT Türk halk müziği şarkıcısıdır.

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Çamlıkaya beldesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Lise öğrenimini Ağrı Kız Meslek Lisesi'nde tamamladı. Ağrı Halk Eğitim Korosundayken katıldığı TRT'nin açmış olduğu radyo sınavlarını kazanarak 1982 yılında TRT Erzurum Radyosu'nda alaylı olarak göreve başladı. Esat Kabaklı'dan müzik eğitimi alan Gültekin, 1992 yılında TRT İstanbul Radyosu'na tayin oldu.

2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Türk müziği dalında yılın sanatçısı seçildi. Sanatçı Sakarya Fırat, Pars: Narkoterör, Yabancı Damat, Köprü, Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde türküler seslendirmiştir.

2008 yılında Anadolu Ninnileri isimli albüm projesinde yer almış, TRT stüdyolarında gerçekleştirdiği bazı türkü kayıtları da Bala Sarhoş adıyla TRT tarafından albüm olarak yayımlanmıştır. 16 Aralık 2011 tarihinde TRT Harbiye stüdyosunda verdiği konserle TRT'deki görevinden ayrılmıştır.

trt1-sen-turkulerini-soyle-basvurusu-2023-2024.jpeg

TRT1 SEN TÜRKÜLERİNİ SÖYLE BAŞVURUSU 2023 - 2024

Başvuru adımları şu şekilde;

WhatsApp hattı üzerinden türkü söylediğiniz bir video gönderin. (Video göndermeden önce, görüntünün net olduğuna, tam olarak göründüğünüze ve sesinizin net olarak duyulduğuna emin olun.)

Videoyla birlikte kendinizi kısaca tanıtan bir metin gönderin. (İsim, soy isim, eğitim durumu, yaş, vb.)

Ekibimiz değerlendirme sonucuna göre sizinle iletişime geçecek ve bir başvuru formu gönderecektir.

Bu formu doldurarak ekibimizle paylaşın. Form doldurması için yarışmacıyla iletişime geçilmesi, yarışmacının yalnızca ön elemeyi geçmiş olduğu anlamına gelir.

Formu doldurduktan sonra yarışma programına katılma hakkı kazanmanız durumunda ekibimiz sizinle iletişime geçecek ve gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

WhatsApp başvuru hattı: 0530 338 29 29

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.