Vali Özkan: En çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “İnsanlığın zorlukları aşmaya çalıştığı bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır, ihsan sahipleridir. Gerçek şu ki zor süreçlerden ancak birbirimize ihsanda bulunarak çıkabiliriz.” dedi.

Vali Özkan: En çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hz. Mevlana'nın 747'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleşen Şeb-i Arus töreninde konuştu.

Vali Özkan, şunları söyledi:

“İnsanlığın ümide çokça ihtiyaç duyduğu, sıhhat ve afiyet derdine düştüğü bu pandemi günlerinde bizlere gerçek emniyet ve sıhhatin, Hakk’a itimat ve inkıyat  ile elde edilebileceğini 8 asır öncesinden belirten Hazret-i Pir’in manevi huzurundayız.

Öncelikle bu programı hazırlayarak Hazret-i Mevlâna ve engin fikirlerinin insanlıkla buluşmasına vesile olan herkese şehrimiz adına teşekkür ediyorum.

Hazret-i Mevlana, insanlığın  en çok endişe ettiği ölümü; Şeb-i Arûs; düğün ve vuslat gecesi olarak takdim etmektedir. Hazret-i Pir’in dilinde ölüm; ölümsüzlüğün kapısıdır.

Gülerek karşıladığı ölümünün ardından 8 asır geçmesine rağmen, Mevlâna maneviyatının ve marifetinin bugün de insanlığa söyleyeceği çok şey vardır.

Bu yıl ki törenlerin teması olan “İhsan Vakti”, Hazreti Mevlana’nın “insan yeter ki iyilik arasın. onda kötü bir şey kalmaz” beytindeki ifade; ihlas, ümit ve muhabbeti ihya ederek hayatımıza ışık tutmaktadır.

Bize her nefeste, iyi düşünceler, iyi davranışlar içinde olmayı öğütleyen Hazret-i Mevlâna; bunu temin etmenin yolunu da gösteriyor: sürekli iyilik arayışı içinde olmak ve bunu da ihsanla tahakkuk ettirmek.

Eserlerindeki görüşleri, anlatıları Hazret-i Mevlâna’nın “İhsan”ı derinden işlediğini ve yaşadığını göstermektedir.

İnsanlığın zorlukları aşmaya çalıştığı bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz ihsandır, ihsan sahipleridir. Gerçek şu ki zor süreçlerden ancak birbirimize ihsanda bulunarak çıkabiliriz.

Doğu’yu da Batı’yı da düşünceleri ve eserleriyle sarıp sarmalamış Hazret-i Mevlâna, bizim kültürümüz ve medeniyetimiz için vazgeçilmez bir değerdir. Bu değeri, anmak ve anlamak yolunda, ortaya konan her çaba  ayrıca takdire şayandır.

Bu vesile ile; 747. Vuslat Yıldönümünde Hazret-i Mevlâna’yı bir kez daha rahmetle anıyor, Hazret-i Piri anma ve anlamanın ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.