94 yaşındaki emekli hemşire koronavirüsü yendi! "Sanki yeniden doğmuş gibiyim"

Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüsü yenen 94 yaşındaki emekli hemşire, sağlık çalışanlarının alkışlarıyla taburcu edildi. Yaşlı kadın kendisini çiçeklerle uğurlayan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek "Sanki yeniden doğmuş gibiyim" dedi.

94 yaşındaki emekli hemşire koronavirüsü yendi! "Sanki yeniden doğmuş gibiyim"

Emekli hemşire Fatma B., koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine geçen 2 Ekim'de Ankara Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Şeker ve tansiyon rahatsızlıkları da bulunan Fatma B, yaklaşık 20 gün süren tedaviyle hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüsü yenen en yaşlı hasta olarak kayıtlara geçen Fatma B, sağlık çalışanları tarafından alkışlarla taburcu edildi.

Yıllarca hastanelerde görev yapan emekli hemşire, sağlık çalışanlarının kendisini çiçeklerle uğurlaması üzerine duygulandı. Sağlık çalışanlarına teşekkür eden yaşlı kadın "Şuan nasıl duyguluyum. Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Çok iyi insanlarsınız. Çok vicdanlı insanlarsınız. Her şeyim, bütün sevgilerim sizlerle olsun" dedi. Fatma B., "Bütün hemşirelerimizden doktorlarımızdan çok memnunum. Onlara minnetim sonsuz. Şuan kendimi iyi hissediyorum. İnşallah her şey güzel gider. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

94-yasindaki-emekli-hemsire-koronavirusu-yendi-3703-dhaphoto4.jpg

'EN YAŞLI HASTAMIZ'

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar ise Fatma B.'nin tedavi sürecinin çok başarılı geçtiğini anlatarak, "Yaşlılığa bağlı hastalıklarına rağmen sağlığına kavuştu. Ve bugün içimizden çıkan, sağlık ordumuzdan çıkan emekli hemşire hanımı sağlığına kavuşturarak taburcu etmek bizi gerçekten gururlandırdı. Kendisini çiçeklerle sağlığına kavuşmuş bir halde uğurlamak mutlu etti" dedi.

94-yasindaki-emekli-hemsire-koronavirusu-yendi-3703-dhaphoto2.jpg

Prof. Dr. Yaşar, "Bu hastamız hem emekli bir sağlık çalışanı hem de şimdiye kadar Ankara Şehir Hastanesi’nde Covid-19 nedeniyle yatırılmış ve taburcu edilmiş en yaşlı hastamız. Yoğun bakım ihtiyacı olmadı. Burada iyi bir bakımla; bakanlığımızın belirlediği protokoller çerçevesinde uygun tedavileri alarak sağlığına kavuştu. Şuan Ankara bölgesinde Ankara Şehir Hastanesi’nde herhangi bir sıkıntı olmadan hastalarımızın kontrollü bir şekilde tedavilerini yaparak taburcu etmeyi başarıyoruz. Bu konuda başarı oranımız oldukça yüksek" ifadelerini kullandı. 

94-yasindaki-emekli-hemsire-koronavirusu-yendi-3703-dhaphoto7.jpg

94-yasindaki-emekli-hemsire-koronavirusu-yendi-3703-dhaphoto8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.