Ayda bebeğe ilk yardım elini Konya UMKE ekibi uzatmış

Konya Beyhekim Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdulcelil Kalem, İzmir’de yıkılan binadan 91 saat sonra sağ olarak kurtarılan Ayda bebeğe ilk yardım elini uzatan UMKE görevlisi hastane çalışanı Samet Doğançay’ı kutladı.

Ayda bebeğe ilk yardım elini Konya UMKE ekibi uzatmış

14 kişilik Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda, ilk saatlerden itibaren görev aldı.  

Depremden 91 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarılan Ayda bebeğe ilk yardım elini uzatan isim de bu ekiptendi.

2020/11/04/aydanin-anne-ve-babasi-tasinmak-icin-ev-ariyormus.jpg

Konya Beyhekim Araştırma Hastanesi çalışanı Anestezi Teknikeri Samet Doğançay, Ayda bebeğe ilk ulaşan ve damar yolunu açarak müdahale eden isim oldu.

3 yaşındaki Ayda bebeğin enkaz altındaki minik bedenini büyük titizlikle ve dikkatle çıkararak ilk müdahalesinin ardından ambulansa alan sağlık ekibinde yer alan Samet Doğançay, çok mutlu ve duygulu anlar yaşadıklarını ifade etti.

ayda-bebek-konya-umke.jpg

Doğançay, UMKE ekibi ve tüm sağlık çalışanları adına teşekkür plaketini Konya Beyhekim Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdulcelil Kalem'in ellerinden aldı.

ayda-bebek-konya-umke-001.jpeg

Konya Beyhekim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dudu Kesgin’in de eşlik ettiği plaket takdiminde, Başhekim Kalem, “Hastanemiz ve tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımız adına Samet Doğançay'a bu zorlu ve kutsal görevde 91 saatlik yaşam mücadelesini kazanan Ayda bebeğe nefes oldukları için tekrar teşekkürü borç biliriz.” dedi.

ayda-bebek-konya-umke.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.