Bakan duyurdu! Şeker ölçüm cihazı yardımı için başvuru başladı

Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen şeker ölçüm cihazı yardımında başvurular başladı. Açıklamayı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptı. İşte başvuruya dair tüm detaylar.

Bakan duyurdu! Şeker ölçüm cihazı yardımı için başvuru başladı

Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklara şeker ölçüm cihazı yardımına başvurular başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kan şekeri seviyesinin normal seviyede seyretmesinin diyabet hastaları açısından önemli olduğunu, bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki diyabet hastası çocukların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için şeker ölçüm cihazı yardımını hayata geçirdiklerini belirtti.

Yanık, Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklar için cilt altı şeker ölçüm cihazı ile sensörlerinin en fazla 2 yıllık teminini sağlayacaklarını kaydetti.

Şeker ölçüm cihazı yardımına başvuruların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılacağını belirten Yanık, "Desteğimizi hızlı ve etkin bir şekilde çocuklarımıza ulaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı, 81 il valiliği, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ile saha çalışmaları yaptık ve elde ettiğimiz veriler sonrasında programımızın çerçevesini belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklarımıza yönelik şeker ölçüm cihazı yardımımızda başvurularını başlattık" dedi.

Bakan Yanık, diyabet tanısı almış kişilerin kullanması gereken ilaç, insülin, şeker ölçüm çubukları ve cihazlar gibi ihtiyaçlarının bir kısmının muhtaçlık kriterleri gözetilmeksizin ilgili hekim raporlarına istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılandığını belirtti. 

Yanık, ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerini karşılayabilmeleri için 50 başlıkta sosyal yardım programını sürdürdüklerini, bunun yanı sıra talepleri de gündemlerine aldıklarını vurguladı. 

2022/07/23/derya-yanik.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.