Halk sağlığı için 5 aydır ailesi ile görüşemeyen sağlıkçıya saldırı olayında yeni gelişme

Gaziantep Valiliği, pandemi süreci nedeniyle 5 aydır ailesi ile görüşemeyen acil tıp teknisyeni Eyüp Toprak'ı darp eden 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Halk sağlığı için 5 aydır ailesi ile görüşemeyen sağlıkçıya saldırı olayında yeni gelişme

Olay, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşanmıştı. Kovid-19 Muayene Odası'nda Acil Tıp Teknisyeni Eyyüb Toprak, tedavi olmayı bekleyen bir hastanın 2 yakını tarafından darp edilerek burnu 3 yerinden kırılmıştı.

Sağlıkçının darp edilme anı güvenlik kameralarına yansırken, kavga muayene odasından bekleme alanına taşmış, taraflar araya giren güvenlik görevlileri ve hastane çalışanları tarafından güçlükle ayrılmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:  "Güvenlik güçlerimiz tarafından Üniversite Hastanesinde kavga olduğu bilgisi alınması üzerine olay yerine ilgili ekipler sevk edilmiştir. Ekiplerin yaptığı incelemede sağlık çalışanı E.T. ve hastane güvenlik görevlileri İ.D, L.Ç. ile hasta yakınları olan Ş.G ile M.A arasında hastanın bekletilmesi nedeniyle tartışma çıktığı ve tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavga esnasında şüpheli M.A.'nın parmağının kırıldığı, sağlık çalışanı E.T 'nin ise burnunun kırık olduğu olay sonrasında alınan doktor raporu ile tespit edilmiştir. Olaylar sonucunda tarafların davacı ve şikâyetçi olmaları üzerine gerekli işlemler tamamlanarak şüpheliler Ş.G. ve M.A. hakkında savcılık tarafından gözaltı kararı verilmiş olup gözaltı süreci devam etmektedir."

“5 AYDIR AİLEMİ GÖRMÜYORUM”

Eyyüb Toprak, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sen hep burada kalmayacaksın, ailenle bir yerlerde oturduğun zaman seninle o zaman görüşeceğiz" gibi sözlerle ailesi üzerinden tehdit edildiğini belirterek, “Ben zaten annemi babamı 5 aydır görmüyorum ruh sağlığım yerinde değil şu anda. Şikayetçi oldum ben bu konuda, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu için bizlere yardımcı olmasını istiyorum” demişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.