Kendisi küçük acısı büyük! İşte tırnak batması tedavisi ve alınacak önlemler

Yaşamayan bilmiyor bilen acısından kıvranıyor… Tırnak batması yaşayanın konforunu işte böyle etkiliyor. Peki tırnak batması nedir? Tırnak batması nasıl tedavi edilir? İşte Uzman Leyla Çalık’tan hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler.

Kendisi küçük acısı büyük! İşte tırnak batması tedavisi ve alınacak önlemler

Tırnak batmasının, tırnak köşe veya kenarının yumuşak ete battığı ve oldukça acılı bir problem olduğunu söyleyen Çalık, tırnak batmasının en çok ayak baş parmağında görüldüğünü ve ağrı, kızarıklık ve şişme gibi şikâyetlere neden olduğunu söyledi.

Özellikle ilk dönemde ciddiye alınmayan tırnak batmasının ilerleyen dönemlerde daha ciddi ve acılı bir sürece sebep olabileceğini söyleyen Uzman Leyla Çalık, tırnak batmasının en yaygın nedenlerinin uzun süre ayakkabı giymek, yanlış ayakkabı seçimi, yanlış tırnak kesmek, kazalar ve genetik olarak sıraladı, önlem ve tedavi yöntemlerini şöyle aktardı:

“Öncelikle en iyi çözüm sorunun önüne geçmektir. Bu durum göz önünde bulundurularak tırnakların düz bir şekilde kesilmesine özen gösterilmelidir. Oval şekilde kesilen tırnaklar, tırnağın derinin içine doğru uzamasına neden olacaktır. Bu da batıkların artmasına sebebiyet verir.

Ayak tırnaklarının orta uzunlukta tutulması da önemlidir. Çok kısa kesilen tırnaklar uzama sürecinde derinin içine kıvrılabilir. Kıvrılmalar yine batıkların oluşmasına neden olacaktır.

Parmak uçlarını sıkmayan, ayağa en uygun ayakkabının seçilmesi gerekir. Aksi takdirde ayakkabılar parmağa ve tırnağa baskı yapacak, batıkların önü açılacaktır.

kendisi-kucuk-acisi-buyuk-iste-tirnak-batmasi-tedavisi-ve-alinacak-onlemler.jpeg

Ağır işlerde çalışan ve ayakların uç noktalarını bir yerlere çarpma riski bulunan bireylerin daha sağlam uçlu ayakkabılar giymesi tırnakların darbe almasını önler. Böylece darbelerden kaynaklı batıkların önüne geçilmesi olanağı ortaya çıkar.

kendisi-kucuk-acisi-buyuk-iste-tirnak-batmasi-tedavisi-ve-alinacak-onlemler-001.jpeg

Batık tırnakları deriden ayırmak için üretilen tırnak batması aparatı da kullanılabilir. Böylece tırnak deriden ayrılır ve düz bir şekilde uzaması sağlanır. Ayağı ılık suda bekletmek ağrıları azaltır ve tırnağın yumuşamasını sağlar. Bu da tırnağın batmadan düz bir şekilde uzamasını sağlayabilir.”kendisi-kucuk-acisi-buyuk-iste-tirnak-batmasi-tedavisi-ve-alinacak-onlemler-002.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.