Konya Şehir Hastanesinin 6 aylık acil performansı: Günde 84 ambulans geldi!

Konya Şehir Hastanesi, bölgenin sağlık altyapısının güçlenmesine büyük katkı sağladı. Hastanenin acil servisine 6 ayda tam 15 bin 120 ambulans hasta getirdi. Son rakamlar, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığındaki toplantıda ele alındı.

Konya Şehir Hastanesinin 6 aylık acil performansı: Günde 84 ambulans geldi!

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcıları ile Konya Şehir Hastanesi acil kliniğinde görev yapan öğretim üyesi, acil uzman hekimleri, araştırma görevlileri ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi ve son durumu değerlendirdi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz ile hastane yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesi acil servisinde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

konya-sehir-hastanesinin-6-aylik-acil-performansi-gunde-84-ambulans-geldi-002.jpg

6 AYLIK SÜREÇ ELE ALINDI

Yeni açılan hastanelerin işleyişinde ve geçiş süreçlerinde bazı sıkıntıların yaşanabileceğini belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “ Geçiş dönemine rağmen ciddi sayılabilecek bir sıkıntı ile karşılaşmadan ilk altı aylık dönemi tamamlamış olmanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrasında inşallah daha dinamik bir süreci hastanemizde başlatacağız. Konya Şehir Hastanesi acil servisinde sunulan sağlık hizmetini, müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen uzman arkadaşlarımızın farklı zaman dilimleri içerisinde ve hasta yönetiminden habersiz bir şekilde değerlendirerek hazırladığı raporu sizlerle paylaşmak, yaşanılan aksaklıkları ve ihtiyaçları tespit etmek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Hastanemizin en verimli şekilde vatandaşlarımıza hizmet sunabilmesi adına yapılması gerekenleri hep birlikte ele alacağız” dedi.

Prof. Dr. Koç, Konya’daki kamu hastanelerinde görev yapan kalite ekibinin Konya Şehir Hastanesi’nin eksiksiz hizmet verebilmesi için bütün birimlerde çalışma yaparak hazırladıkları değerlendirme raporunu hastane yönetimine teslim ettiklerinin de altını çizdi.

konya-sehir-hastanesinin-6-aylik-acil-performansi-gunde-84-ambulans-geldi-001.jpg

15 BİN 120 AMBULANS ACİL HASTA GETİRDİ

Konya Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana kaliteli hizmet sunan bir sağlık tesisi olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Koç, “Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeni ile Şehir Hastanesi de oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Merkezde bulunan diğer hastanelerimiz Covid-19 vakalarını tedavi ederken, Şehir Hastanemiz pandemi nedeni ile tedavilerini aksatan hastalarımız için adeta derman oldu. Son 6 ay içerisinde hastanemiz acil servisi ve polikliniklerinden 529 bin 727 hastaya sağlık hizmeti sunuldu. Açıldığı günden bu yana günde ortalama 84 ambulans, 6 ay içerisinde ise 15.120 ambulans hastanemiz acil servisine acil hasta getirdi. Bu rakamların büyüklüğü bile bu dönemde şehir hastanesinin üstlendiği rolü ortaya koymaya yetmektedir” dedi.

Şehir Hastanesi’nden yapılan sevk oranlarını daha az seviyelere indirebilme adına önemli projelerin devam ettiğini belirten Prof. Dr. Koç, kısa bir zaman dili içerisinde inşaatı tamamlanacak olan ek binanın da hizmete açılmasıyla birlikte hastanede verilen tedavi hizmeti çeşitliliğinin artacağını söyledi. Prof. Dr. Koç, Konya Şehir Hastanesi’nin bütün birimleriyle en iyi hizmeti verebilmesi için hastane değerlendirme toplantılarının periyodik aralıklarla devam edeceğini de vurguladı.

konya-sehir-hastanesinin-6-aylik-acil-performansi-gunde-84-ambulans-geldi.jpg

Toplantı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan yardımcısı Uz. Dr. Semra Arıbaş tarafından yapılan sunumun ardından soru cevap şeklinde interaktif olarak genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi. İl Sağlık Müdürü ve ilgili hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma fırsatı bulan acil sağlık servisi çalışanları da düzenlenen toplantıdan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti.

konya-sehir-hastanesinin-6-aylik-acil-performansi-gunde-84-ambulans-geldi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.