Altın 5920.423
BIST 11456.34
Dolar 42.6939
Euro 50.255
Sterlin 57.2079

Konya’daki hastanede bir ilk yaşandı

Konya Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri bir ilke imza attı. Öğrenciler, Akşehir Devlet Hastanesi’nde Hemodiyaliz tedavisi gören hastalara müzik dinletisi sundu.

Konya’daki hastanede bir ilk yaşandı

Konya’da Akşehir Devlet Hastanesi’nde Hemodiyaliz tedavisi gören hastalara müzik dinletisi yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, sazlarıyla ve sözleriyle hastalara ve çalışanlara güzel dakikalar yaşattı.

Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Yıldırım Keskin’in koordinatörlüğünde, Akşehir Devlet Hastanesi Baştabipliğinin izni ve hastaların onamlarıyla gerçekleştirilen kısa dinletide hastalar, söylenen şarkılardan dolayı duygulanarak memnuniyetlerini ifade ettiler.

konyadaki-hastanede-bir-ilk-yasandi

“TEDAVİ ESNASINDA MÜZİK DİNLETİLMESİ HAKKINDA ÇOK DEĞİŞİK AKADEMİK ÇALIŞMALAR VAR”

Konuya ilişkin açıklama yapan Doç. Dr. Alev Yıldırım Keskin, “Öğrencilerimiz derslerde gördükleri teorik konuları Akşehir Devlet Hastanesindeki kliniklerde uygulayarak becerilerini artırıyorlar. Tedavi esnasında müzik dinletilmesi hakkında çok değişik akademik çalışmalar var. Öğrencilerimizden enstrüman çalmasını bilenler ve onlara eşlik eden diğer öğrencilerimizle de uygulama arası dinlenme vakitlerinde böyle bir organizasyon yaparak onlara farklı bir deneyim yaşattık. Canlı olarak icra edilen parçaları dinlerken hastaların yüzlerinde oluşan mutluluğu görmek hepimiz için ayrı bir sevinç kaynağı oldu” dedi.

Keskin devamında, “Bizleri her daim destekleyen Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Arslan’a, Akşehir Devlet Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Bülent Erdem’e, Başhekim Yardımcısı Dr. Nurettin Hamad’a, Hemodiyaliz Sorumlu Tabibi Uz. Dr. İbrahim Duman’a, Başhemşire Dilek Çınar’a, Hemodiyaliz Sorumlu Hemşiresi Hüsniye Özkan’a, Hemodiyaliz servisinin değerli çalışanlarına, bu dinletide hastalara güzel zamanlar yaşatan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

konyadaki-hastanede-bir-ilk-yasandi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.