Kovid-19 salgını döneminde Konya'da kanser hastalarının tedavileri aksatılmadı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, 'Kanser Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada koronavirüs salgını döneminde Konya'da kanser teşhisi konulan hastaların tedavilerinde herhangi bir aksamanın yaşanmadığını belirtti.

Kovid-19 salgını döneminde Konya'da kanser hastalarının tedavileri aksatılmadı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, ‘Kanser Haftası’ dolayısı ile yaptığı açıklamada pandemi sürecinde hastanelerde alınan önlemler sayesinde kanser teşhisi konulmuş olan hastaların tedavi süreçlerinde aksama yaşanmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın önerileri, sosyal mesafe ve diğer genel kurallara uyularak hastanelerde tedavilerin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, sürecin kanser tanısı olan hastalar açısından iyi yönetildiğini ifade etti.. Pandemi öncesi 2019 yılında kemoterapi ve radyoterapi alan toplam hasta sayısının 28 bin 948 olduğunu açıklayan Koç, pandemi ile mücadelenin ön plana çıktığı 2020 yılında ise bu sayının 29 bin 120 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Kanser hastalarında tedavi ve takiplerin son derece önemli olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Şehrimizde Kovid-19 tanısı konulmuş hastalarımıza sağlık hizmeti özellikle belirli hastanelerimizde sunulmuştur. Konya Şehir Hastanesi ile birlikte üniversite ve özel hastanelerimiz kanserli hastalarımızın teşhis, tedavi ve takip sorunu yaşamamaları adına büyük bir gayret göstererek başarılı bir şekilde bu süreci yürütmüşlerdir. Pandemi öncesi ortaya çıkan rakamlar ile pandemi sonrası açıklanan rakamlarda bu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Hastanelerimizde yapılan onkolojik cerrahi işlem sayısı ve onkoloji polikliniklerinde tedavi gören hasta sayısı da bu dönemde azalma göstermemiştir” şeklinde konuştu.

KONYA ŞEHİR HASTANESİ ONKOLOJİ SERVİSİ HİZMETE GİRİYOR

Konya Şehir Hastanesi’nde Onkoloji servisinin çok yakın bir zaman dilimi içerisinde hizmet sunmaya başlayacağının altını çizen Prof. Dr. Koç, “Konya Şehir Hastanesi Onkoloji Servisi hızlı, güvenilir ve hastalarına uyguladığı son tedavi yöntemleri ile onkolojik araştırmalar konusunda fark yaratacak bir seviyede hizmet sunacaktır. Kanser tanısı konan hastalarımız koronavirüs endişesi nedeni ile tedavi süreçlerini kesinlikle aksatmamalıdır. Kanser hastalarımıza hem evde sağlık hizmeti sunan ekiplerimiz ile evlerine giderek hem de hastanelerimizde son teknoloji yatırımlar ve yetişmiş insan kaynağımız ile hizmet sunmaya devam etmekteyiz” dedi. 

kovid-19-salgini-doneminde-konyada-kanser-hastalarinin-tedavileri-aksatilmadi.jpg

Kanserli hastalara Kovid-19 aşı uygulamasının hızla devam ettiğini de belirten Koç, “İlimizde kanser teşhisi konan vatandaşlarımıza riskli grup kapsamında aşılama uygulaması devam etmektedir. Risk grubunda bulunan bu vatandaşlarımızın kamu, üniversite ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinden randevu olarak aşılarını yaptırmaları önem arz etmektedir. Sağlık tesisine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız da pandemi çağrı merkezimizi arayarak durumlarını anlatabilir ve evde aşı hizmetinden faydalanabilirler” diyerek kanser hastalarından aşılarını yaptırmalarını istedi.

Konya merkez ve ilçelerinde kanser taramalarının büyük bir titizlikle yapıldığına da dikkat çeken Prof. Dr. Koç, vatandaşlardan bulundukları bölgedeki en yakın KETEM’e (Kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi ) giderek düzenli olarak kanser taramalarını yaptırmalarını isteyerek açıklamasını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.