Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction riskleri ya da zararları nadiren görülen bir operasyondur. Operasyonun kişiye çok zararı olmasa da zarar çoğunlukla Cerrah dolayısıyla gelebilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction riskleri ya da zararları nadiren görülen bir operasyondur. Operasyonun kişiye çok zararı olmasa da zarar çoğunlukla Cerrah dolayısıyla gelebilir.  Çünkü cerrahlar bir gün içinde çok fazla Liposuction işlemi yaparlarsa bu diğer hastalar için belki bir problem doğurabilir.

Çok yoğun olan cerrahların yaptığı bir hata da aynı gün Liposuction ile birlikte karın germe yüz germe veya meme büyütme ameliyatlarını bir arada yapmalarıdır. Doğru bir cerrah ile Liposuction operasyonunu çok rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Liposuction Nedir?

Liposuction obezite sorunu olmamasına rağmen vücudundaki yağlanmaları bölgesel zayıflama yöntemleri ile yok edemeyen kişilerde fazla yağ dokularının uzaklaştırılması ve vücuda şekil verilmesi için uygulanan cerrahi yöntemlerdir. Bu işlem çoğunlukla karın, kalça, basen, baca, bel k ve diz gibi bölgelerde uygulanır.

Liposuction Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Liposuction ameliyatı tıpkı diğer ameliyatlarda olduğu gibi uzman tarafından uygulanması gereken bir yöntemdir. Bir zayıflama yöntemi olmayan Liposuction sadece bölgesel incelmeyi ve vücudun şekil almasını sağlayan bir operasyondur.  Eğer bölgesel yağlanmadan ziyade kilo veya obezite sorunuz varsa Öncelikle Diyet ve spor ile zayıflamayı halletmelisiniz.

Bir takım yöntemlerle akışkan hale getirilen yağ dokuları 2 milimetrelik kesirler içinden 2-3 milimetre çapındaki kanüller yoluyla vakumlanarak uzaklaştırılması şeklinde uygulanır.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

Herkese uygulanabilen liposuction yöntemi kalp hastalığı veya diyabet gibi sistemik rahatsızlıkların olması durumunda bir takım test ve kontrollerden geçtikten sonra uzmanın uygun bulması durumunda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yaş ile birlikte beri elastikiyetini kaybettiği için çok ileri yaşlardaki hastalara da pek uygun bir yöntem değildir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Bölgesel yağlanma son derece inatçı olduğu için bazen Diyet ve sporla bu durumu aşmak pek kolay olmayabiliyor. Liposuction yönteminin Bir uzman tarafından gerekli görülmesi durumunda farklı yöntemlerle uygulanabilir. Bu yöntemlerin ilki klasik Liposuction yöntemidir. Bir diğeri ise son zamanlarda popülaritesi artan Vaser Liposuction yöntemidir. Bir diğer yöntem de lazer Liposuction yöntemidir.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Liposuction yöntemleri çoğunlukla kilo problemi olan kişilerde değil bölgesel yağlanma görülen kişilerde uygulanır. En çok bel, basen, karın, kol, diz ,kalça,  bacak ve popo bölgelerinde uygulanır.

Liposuction Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Liposuction öncesi genel sağlık durumunuzun iyi olması gerekmektedir. Her ameliyat öncesi olduğu gibi alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. İlaç kullanımı konusunda doktorunuzla görüşüp kan sulandırıcı ve ağrı kesicilerden uzak durulmalıdır. Kalp ve diyabet gibi sağlık sorunlarınız varsa mutlaka doktorunuza bildirmeli ve onay verirse yaptırmalısınız.

Liposuction Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction sonrası genellikle ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Ancak Liposuction sonrası kullanım için özel olarak üretilmiş olan korselerin mutlaka kullanılması gerekir. Çoğunlukla kullanım süresi 4 ile 8 hafta olmakla birlikte bu kullanım süreleri kişiden kişiye değişebilmektedir. Morluk veya şişliklerin ya da ödemlerin görülmesi son derece normal olup zamanla iyileşmektedir. Liposuction'dan 4 hafta sonra tamamen normal hayata dönülebilir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Liposuction sonrasında hasta kilo alsa dahi Liposuction uygulanan bölgelerde fazla yağlanma görülmez. Yani kalıcı bir yöntem diyebiliriz. Bu konularda ve liposuction fiyatları konularında hastaneden detaylı bilgi almanız mümkün.

Liposuction Tekniği Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction tekniği bel, basen, kalça gibi bölgelerde uygulanması uygundur. Yani yağlanmanın sık görüldüğü ve sporla giderilmediği durumlarda en uygundur. Liposuction fiyatları konusunda doktorunuzdan bilgi almalısınız.

Liposuction Fiyatları

Tıp literatüründe Liposuction olarak bilinen yağ aldırma ameliyatı farklı yöntemlerle uygulanabilmektedir. Bu nedenle, Liposuction fiyatları uygulanacak yöntem ve uygulanacak bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Bu konuda Bu operasyonu düşündüğünüz hastane ve uzmanınız da görüşerek gerekli bilgileri alabilir ve bu operasyon süreci ile ilgili Tüm detayları rahatça öğrenebilirsiniz.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/ bilgi için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.