Altın 6121.517
BIST 12200.95
Dolar 43.0386
Euro 50.336
Sterlin 57.8173

Organ bağışı 3 kişiye umut oldu

Giresun’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın kalp, karaciğer ve böbrekleri hastanın ailesi tarafından bağışlandı. Üç hastaya hayat, yakınlarına ise umut oldu.

Organ bağışı 3 kişiye umut oldu

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde düşme sonucu bir süredir yoğun bakımda tedavi görmekte olan 50 yaşındaki hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastanenin organ ve doku nakil birimince aileyle organ bağışı konusunda görüşme gerçekleştirildi.

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARDI

Ailenin organ bağışını kabul etmesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer ile böbrekleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gelen organ çıkarım ekibi tarafından alınarak, Ankara ve Samsun’da nakil bekleyen hastalara gönderildi.

organ-bagisi-3-kisiye-umut-oldu.jpg

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Organ bağışını kabul eden aileye bu örnek davranışından dolayı şükranlarımızı sunuyor ve birçok insana yeniden hayat olan merhuma Allah’tan rahmet dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.